luni, 24 ianuarie 2011

Razbunarea Iugoslaviei

La 27 Martie 1999, armata iugoslava a doborat un avion F117 Nighthawk, mandria armatei americane. Se petrecea in timpul bombardamentului ticalos si ilegal NATO asupra Iugoslaviei, stat suveran, cand pe bombele care cadeau americanii pictasera "Happy Easter" cu o ironie greu de digerat(Bombardamentele se petreceau in timpul praznuirii Invierii Domnului - Sarbatoarea sarbatorilor).

Iugoslavia nu a pierdut vremea, ci a strans toate ramasitele avionului si le-a predat atasatilor militari chinezi din Belgrad. Va intrebati poate de ce nu le-a dat Rusiei? Banuiesc ca din cauza pozitiei ambigue a sa, care a permis criminalilor NATO bombardarea sa. Pe vremea aceea, presedintele Eltin era mai preocupat de sticla de votca decat de intarirea Rusiei. Asta a fost unul din motivele pentru care a  fost "detronat" imediat dupa asta de noul tar Vladimir Putin.

Daca doborarea avionului s-a petrecut in martie, contramasurile SUA nu a intarziat mult. Acestia au bombardat ambasada Chinei, gest inexplicabil pentru unii atunci, in mai 1999. Explicatia americanilor a fost puerila, cica hartile nu erau actualizate, demontata de un controlor de zbor care sustinea ca tinta era ambasada. Au facut-o si pentru faptul ca acestia au expediat ramasitele avionului in China, dar si pentru ca statia lor radio ajuta armata iugoslava.

Chinezii au trecut peste asta fara mare tam-tam, dar victoria lor este acum cu atat mai savuroasa, cu cat varianta lor de avion invizibil se datoreaza in mare masura evenimentelelor de acum 12 ani, in mare masura poporului erou sarb.

Niciun comentariu:

Mediafax