luni, 3 ianuarie 2011

Sfarsitul unui vis

"Visul american apare doar atunci cand oamenii dorm. In prezent, din ce in ce mai multi oameni traiesc "cosmarul american": isi pierd locurile de munca, casele, casatoriile - impreuna cu asigurarile medicale, ajungand sa traiasca pe strada. Valorile spirituale care predomina in Statele Unite sunt cumparaturile, spalatul masinii, tunsul ierbii si vizionarea de sport la TV.

America a avut sansa ei insa a dat-o in bara. In 1945, SUA detineau 55% din capacitatea mondiala de productie si aveau rolul de lider mondial de necontestat. De-atunci insa, noi am construit un complex militaro-industrial, am ignorat sfatul lui Eisenhower de a-i pune capat si am luptat razboaie permanente pentru pacea perpetua, irosind avutia nationala si creand cea mai stupida societate de consum de pe Pamant."

Saul Landau, intelectual, scriitor si cineast american, laureat al Premiului Emmy si al George Polk Award.(fragment interviu hotnews. ro)

6 comentarii:

ROF spunea...

Era normal sa se ajunga la prabusirea imperiului american. Vor veni si altele dar si ele vor sfarsi la fel. Numai Cuvantul Domnului este Viu si va ramane in Veacul veacului: "Cerul si pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece" (Marcu 13,31).

Ion de la Chiuiesti spunea...

Amin, Corina!

Theodora spunea...

Mai sunt ortodocşi şi pe acolo, să ne rugăm şi pentru ei..., că nici noi nu suntem prea departe de visele astea de plastic.

anca spunea...

a uitat sa mentioneze macdonaldurile :))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mda, Theodora si Anca, am importat si noi "valorile" americane. Ne-au tampit cu Hollywood-ul lor, cu reclamele idioate si cu hamburgerii lor otravitori!

Anonim spunea...

Situatia este chiar mai grava decat ín articolul mentionat, am prieteni emigrati din Romania care traiesc in New Jersey si care inca spre norocul lor o duc bine.Dar ceea ce ei imi povestesc ca in mod real se petrece in SUA este somaj (fara insa un sistem ca in Europa scandinavica indeosebi ) al ajutorului de somaj si lipsa ajutorului de somaj. Ar fi bine sa mai aibe lumea bani de Mcdonalds sau discounturi dar drama e ca multi mananca la masa saracilor , McD e deja lux ptr ei.Saracia si lipsa perspectivelor aduce criminalitate intr-o tara situata si asa la rascrucea drumurilor cocainei.Si asta in timp ec "bildenbergi" decid in NY sau Washington DC ce alte razboaie mai pun la cale.

Mediafax