marți, 8 februarie 2011

Coruptie, Gestapo dar si ingrediente balcanice

Departe de mine gandul sa iau apararea celor ce savarsesc fapte de coruptie, dar descinderile de azi din vamile de la frontierele vestice aduc mai degraba a descinderi ale Gestapo-ului, nicidecum a vreo procedura democratica si civilizata. Sa iei retinutii cu mascatii si sa-i plimbi cu elicopterele(noi instrumente anticoruptie?) la Bucuresti pentru intimidari de rigoare, sa-i plimbi ca pe niste animale la circ, prin fata camerelor de luat vederi, mi se pare un tip de abuz pe care nu l-am vazut nicaieri nici in perioada comunista(si credeti-ma, am vazut destule).

Nerealizarile acestui guvern, acestui regim corupt, sunt aruncate in carca catorva zeci de persoane, iar adevaratii vinovati ai fenomenului de coruptie sunt la Bucuresti la sediul ANAF, la guvern, in ministerul de finante, de interne, la Cotroceni, in scaunele lor, numarand banii trimisi de sefii de vami(vezi suma platita de sefa vamii Halmeu). Ca o paranteza fie spus, Nicoleta Dobrescu sefa vamii Halmeu este arestata, intermediarul mitei este arestat, dar Sorin Blejnar, beneficiarul mitei si cel care a numit-o pe Dobrescu in functie dupa efectuarea platii, e liber si nevinovat. 

Aratam Europei fata nostra de vajnici luptatori anticoruptie, dar conducatorii nostri sunt putrezi de corupti, pana in maduva oaselor. Aratam ca meritam in Schengen de parca conducatorii vestici sunt niste prosti care nu stiu ce se petrece in Romania, sub protectia lui Traian Basescu si a camarilei sale. 

In definitiv, avem vocatia de a da cate o palma la un rahat, de ce sa ne-o pierdem tocmai acum, cand facem pe europenii?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Teatrul asta e pentru poporul care se uita la tembelizor nicidecum pentru a impresiona Urâciunea Europeana, care tocmai ea trage sforile si stie foarte bine ce se intampla la noi.
Portarul x este de vina, muncitorul y, asistenta z, vamesul xyz, si nu ministriul, nu guvernul, nu presedintele...adica noi intre noi suntem de vina, conducerea este imaculata.

Iar noi trebuie sa jubilam, na , ca bine le-a facut, na , ca ce bine ca le-a taiat pensiile mari ale militarilor, bine ca le-a taiat si la profesori ca si asa stau degeaba pe banii statului, na tie, na lui, adica un "NA" pentru fiecare dintre noi, de la noi, intre noi, catre noi insine, iar dusmanii tarii rad si isi freaca palmele...
Teatrul asta e de fatada, nu intereseaza pe nimeni siguranta granitelor. UE vrea sa intinda caracatita biometrico-electronica peste tot si atat.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, asa este. Pe sefii lumii nu-i intereseaza ce corupti sunt sefii Romaniei de vreme ce implementeaza programele NOM!

Mediafax