miercuri, 2 februarie 2011

Pasari de prada

Fondul Monetar International este pregatit sa ajute Egiptul si alte tari aflate in aceeasi situatie sa-si reconstruiasca economia, a afirmat marti directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a tras un semnal de alarma, cu aceasta ocazie, asupra agravarii dezechilibrelor mondiale, relateaza AFP.

"Desigur, FMI este pregatit sa conceapa tipul de politici economice care ar putea fi aplicat" in Egipt si in alte tari cu o situatie similara, a spus Strauss-Kahn, intr-o conferinta sustinuta la Singapore.

"Problema este sa stim cum sa reconstruim. Acest lucru nu este valabil doar pentru Egipt, ci si pentru alte tari care nu cunosc acest gen de tulburari sociale, dar se afla in aceeasi situatie", a precizat el.

Directorul general al FMI a tras un semnal de alarma asupra agravarii dezechilibrelor mondiale, un factor de tensiune care ameninta sa afecteze fragila relansare economica.

"Desi relansarea este in curs, nu este relansarea pe care ne-o dorim. Este o relansare marcata de tensiuni si de presiuni care ar putea semana semintele urmatoarei crize", a comentat el.(hotnews)

Nici bine nu au inceput schimbari la nivel guvernamental in Egipt, nici nu s-au incheiat inca demonstratiile de protest ca deja pasarile de prada dau tarcoale economiei egiptene. As putea paria ca e o chestiune de saptamani pana cand prezenta "asasinilor economici" ai FMI se va simti la Cairo.

5 comentarii:

anca spunea...

Ioane,m-am tot gandit care e miza acestor revolte si cum de au reusit sa scoata ATATIA oameni in strada!
televiziunile noastre au tratat cu indiferenta subiectul pana ACUM cand ne asalteaza cu stiri despre Egipt! io nu mai inteleg nica de aceia repet: care e miza?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Suez, petrol, dar si crearea de haos. Astfel preturile vor creste la gaze si petrol. O mana de oameni vor avea de castigat. Ghici cine sunt aceia?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am uitat: un eventual conflict armat ar fi binevenit pentru ei.

anca spunea...

da,vad ca sant in pragul unui razboi civil

Dumitză spunea...

Mulţumesc pentru ajutor.Filip s-a operat şi situaţia nesperat de buna!Doamne ajuta!

Mediafax