miercuri, 2 martie 2011

Dar oamenii?

Una dintre cele mai penibile "inventii" americane este asa-zisul razboi impotriva terorismului. Pentru a da legitimitate acestei lupte stranii si inegale sunt folosite structurile NATO, inclusiv micuta noastra armata formata din cateva vehicule amarate si soldati mercenari de dragul unei diurne care ii asigura familiei un trai mai imbelsugat.

Toata lumea stie ca miza reala a acestor conflicte sunt resursele si totusi toata lumea se fereste sa o spuna deschis de teama sa nu supere pe mai-marii "licuricilor" si pe cei care ne conduc destinele spre o destinatie unica: sclavagism si supunere totala. Atat Irakul cat si Afganistanul stau pe niste rezervoare uriase de petrol si gaze naturale. Dar nu este de ajuns. Se vrea si petrolul Libiei, unde lucrurile decurg conform unui plan american bine pus la punct.

Ce am castigat noi din implicarea in aceste conflicte? Am primit petrol la pret de dumping? Platim mai putin benzina si motorina? Ne vede mai bine SUA si Europa in relatiile bilaterale? Ne-a multumit cineva ca i-am invadat tara? Dimpotriva, la noi este cea mai scumpa benzina, statele europene si SUA ne privesc cu scarba si toti fug de noi ca de raiosi.

Dar la oameni se mai gandeste cineva? Se gandeste cineva la cei  1.422.000 de civili morti in Irak? Sau la cei cateva zeci de mii din Afganistan? Dar la cei care traiesc cosmarul acestor invazii fara sfarsit? Ce au castigat cetatenii acestor tari in afara de mizerie, foamete si un statut de invinsi? Pe cine incanta sau impresioneaza scuzele generalului Petraeus, seful trupelor NATO dupa uciderea a 9 copii sub 12 ani care strangeau lemne prin padurile afgane? Pe oricare fata intoarcem aceste probleme, suntem complici. La crima, la furt si nepasare.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Traind in Giessen Germania am contact ( chiar vecini de bloc ) cu soldati americani.Sint extrem de bucucrosi ca mai au o baza militara aici in pace pentru ca stiu ca oricand poate veni o depesa ca trebuie sa plece in Afganistan.Insusi ei nu inteleg scopul prezentei armatei lor in Afganistan.
Asta in timp ce pe de alta parte piata drogurilor din Frankfurt este dominata de "refugiati politici" din Afganistan

PS L-am vazut pe Barack Obama ca o mare speranta dar sint dezamagit si chiar doresc poporului american (repet POPORULUI nu conducerii)un om care sa inchida robinetul razboaielor purtate in lume.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Va dau dreptate. Cui ii place sa-si puna pielea in joc pentru a umple buzunarele smecherilor cu petrodolari sau cu bani din vanzari de arme? Chiar si soldatii americani sunt convinsi de asta, dar lipsa de bani ii impinge sa se inroleze.

Iar Barack e un papagal, o papusa gonflabila. E cea mai proasta idee a celor ce dirijeaza destinele a miliarde de oameni!

Mediafax