joi, 3 martie 2011

Vatican SRL

Papa a "decretat" in lucrarea sa "Iisus din Nazareth"ca evreii ar fi nevinovati de moartea lui Iisus. Mii si sute de mii de teologi crestini au studiat Sfanta Scriptura de la scrierea ei, au tradus-o, au interpretat-o, dar niciunul nu a avut curajul sa afirme o atare ineptie. Ce este de interpretat la cele scrise atat de clar in cartea Sfanta?

"Şi Pilat le-a zis: Dar ce voi face cu Iisus, ce se cheamă Hristos? Toţi au răspuns: Să fie răstignit! A zis iarăşi Pilat: Dar ce rău a făcut? Ei însă mai tare strigau şi ziceau: Să fie răstignit! Şi văzând Pilat că nimic nu foloseşte, ci mai mare tulburare se face, luând apă şi-a spălat mâinile înaintea mulţimii, zicând: Nevinovat sunt de sângele Dreptului acestuia. Voi veţi vedea. Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri! Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit şi L-a dat să fie răstignit." Matei 27,22-26

"Căci voi, fraţilor, v-aţi făcut următori ai Bisericilor lui Dumnezeu, care sunt în Iudeea, întru Hristos Iisus, pentru că aţi suferit şi voi aceleaşi de la cei de un neam cu voi, după cum şi ele de la iudei, Care şi pe Domnul Iisus L-au omorât ca şi pe proorocii lor; şi pe noi ne-au prigonit şi sunt neplăcuţi lui Dumnezeu şi tuturor oamenilor sunt potrivnici, Fiindcă ne opresc să vorbim neamurilor, ca să se mântuiască, spre a se împlini pururea măsura păcatelor lor. Dar la urmă, i-a ajuns mânia lui Dumnezeu." Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel

"Fiindcă noi suntem astăzi cercetaţi pentru facere de bine unui om bolnav, prin cine a fost el vindecat, Cunoscut să vă fie vouă tuturor, şi la tot poporul Israel, că în numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, pe Care voi L-aţi răstignit, dar pe Care Dumnezeu L-a înviat din morţi, întru Acela stă acesta sănătos înaintea voastră!" Faptele Apostolilor 4,9-10

Cele de mai sus reprezinta parte din probatoriul nostru, al celor ce credem in Iisus Hristos si in Sfanta Evanghelie.  Dar presiunile probabil ca sunt uriase daca a ajuns un reprezentant atat de inalt al Catolicismului sa cada atat de jos. La conferinta Bisericilor Europene din 2003 de la Trondheim, Norvegia s-a luat in discutie asa-zisa "vindecare a memoriei", dupa cum scrie Ieromonahul Agapit Popovici in lucrarea sa "Ecumenismul Incotro?".

Astfel  "Ni se recomanda sa uitam, la comanda, ceea ce deranjeaza pe cei de la putere, si ceea ce deranjeaza planul de instaurare a noii ordini mondiale.Ni se cere sa uitam doar o parte din trecut, selectiv, doar ceea ce îi deranjeaza pe arhitectii noii ordini mondiale, pe cei de la Putere. De pilda, trebuie sa ne reamintim, la comanda, de suferintele evreilor, reale sau închipuite; Biserica romano-catolica trebuie sa-si aminteasca cu umilinta ca i-a persecutat pe evrei, dar nu trebuie sa-si aminteasca nimic de nelegiuirile si crimele savârsite de unii evrei contra neevreilor.

Tot asa si noi, românii ortodocsi, suntem îndemnati sa nu ne mai amintim de suferintele îndurate de ortodocsi din partea iezuitilor si a stapânirii catolice din Transilvania, în perioada 1700-1948. Nu trebuie sa ne mai amintim de atrocitatile savârsite de hortystii din Transilvania asupra românilor si evreilor, în perioada 1940-1944. La fel, nu trebuie sa ne mai amintim de suferintele crestinilor în perioada regimului comunist si nici de colaborarea unor clerici cu regimul comunist de la putere...............

Astazi ierarhii ecumenisti vor sa rescrie istoria încercând sa ascunda adevarul despre erezia papistasa si ecumenista, promovând unirea fatarnica si sincretista, alaturi de integrarea în Uniunea Europeana satanista si evreiasca, ca etapa spre instaurarea noii ordini mondiale si a guvernului mondial.

Prigoane au fost si vor mai fi, însa adevarul nu va înceta a fi marturisit pâna la sfârsitul veacurilor, chiar daca aceasta va cere în continuare jertfe."

Prin atitudinea papei Benedict, Vaticanul a demonstrat inca o data ca nu mai are mare lucru in comun cu crestinismul, ci se comporta ca un simplu SRL, Vatican SRL.

PS. Israelul mulţumeşte Papei după exonerarea evreilor de moartea lui Isus.

15 comentarii:

Ingerul tau spunea...

Mai deci tu pui in ghilimele acolo da nu spui cine spune lucrurile alea. Si unde ar trebui sa ne integram saca nu in uniunea europeana? In sfanta Rusie, unde sa ne integram?
Papa a facut un gest diplomatic si are dreptate, numai o parte din evrei l-au omorat, cealalta partea credea in El.
Si apoi nu crezi ca asta vrea si Iisus, ca bisericile sa isi ierte erorile trecutului si sa se imbratiseze si iubeasca?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Citeste cu atentie inainte de a face observatii.

"Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit" mai zice Scriptura.

Il recunosc si accepta cumva evreii pe Iisus Hristos ca Domn si Mantuitor? Deci "ce insotire are dreptatea cu faradelegea? sau ce partasie are lumina cu intunericul?"

Anonim spunea...

@ingerul tau ,

dupa ce am citit cele scrise de tine , am intrat pe blogul tau . " Felicitari " pentru salata pe care ai reusit sa o faci acolo . Talmes-balmesul tau new-age este total .
Spune-mi , te rog , de ce tineti voi sa fiti originali exact intr-un domeniu care nu suporta nici o modificare ? Te-ai gandit cat de mult ii afecteaza pe tinerii incepatori ineptiile pe care le gasesc pe blogul tau ? Nu ai nici un moment in care sa te mustre constiinta pentru faptul ca tarasti spre iad suflete nevinovate ?

Doamne Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ne pe noi , pacatosii !

Ingerul tau spunea...

Ion, Iisus se intoarce pentru toarte bisericile si pentru toate religiile, tocmai ca a specificat ca se va intoarce dupa ce toata lumea va auzi mesajul Evangheliei. Si multi rabini recunosc in sinea lor, lasand cuvant dupa moartea lor, ca Iisus a fost si este Mesia.
Anonim draga, tu esti ca in parabola cu barna si paiul. Intunericul si incultura ta spirituala sunt prea mari ca sa ma poti judeca. Mai ales ca nu ai acces deloc la intelpciunea divina si exprimi un punct de vedere limitat si prostesc al lipsei de cunoastere in care te afli.
Tot ce scriu si exprim pe blogul meu are binecuvantarea lui Iisus.
Asa ca mai bine vezi-ti de nestiinta in care te afli pentru ca toti aceia care ma citesc si ma inteleg se afla pe drumul cel bun.
Mai studiaza deci si intelege ca Intoarcerea lui Hristos are legatura si cu contactul cu civilizatiile extraterestre si cu unirea bisericilor crestine si mai apoi a religiilor.
Hristos deja a trasmis mesaj tuturor religiilor ca noua religie sub care vrea sa uneasca Pamantul este Iubirea de Dumnezeu si aproape.
Nu ar strica sa repeti cateva ore zilnic acea rugaciune.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, Iisus va veni a doua oara "pe nori, cu putere multa si cu slava"Mc."Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre"Mt.

Va veni pentru judecata, nicidecum pentru vreo unire stupida sau pentru extraterestrii.Tu chiar nu citesti Biblia deloc?

Ingerul tau spunea...

Ce sunt extraterestrii decat oameni de pe alte planete mai avansati din toate punctele de vedere si care sunt aproape de noi ajuntandu-ne?
Judecata o sa vina numai pentru incapatanatii care nu vor sa ii imbratiseze si iubeasca pe ceilalti oameni si care altfel nu vor mai avea loc pe acest pamant.
Aceasta judecata vine numai dupa ce acest cuvant al iubirii si ingaduintei va ajunge la toti.
A face voia lui Dumnezeu inseamna a iubi, binecuvanta, ajuta, nu a discrima pe criterii religioase.
Unirea nu e stupida pentru ca e vointa lui Dumnezeu.
Si dupa ce oamenii se vor uni intre ei, aceasta unire va continua cu cei de pe alte planete...
Iar aceia care refuza sa isi iubeasca si ajute aproapele indiferent din ce motiv vor fi intr-adevar judecati si indepartati.

Anonim spunea...

Pentru Ingerul tau. Pana acum numai aberatii.Esti inger intunecat?

Anonim spunea...

@ingerul tau ,

Pot doar sa ma rog pentru tine sa te ierte Blandul Pastor pentru ratacirile tale si sa iti deschida ochii inimii sa vezi Adevarul . Foarte multi dintre noi am avut , pe parcursul vietii , perioade cand eram fermi convinsi ca noi si doar noi suntem stapanii adevarului , ca doar noi interpretam corect scrierile . In comparatie cu tine , noi am tinut acestea in sufletele noastre , nu le-am expus ca adevarate pe blog-uri , n-am fost ispite pentru altii .
Fii bun , te rog , abandoneaza ceea ce faci , pana nu este prea tarziu , pana nu ai prea multe poveri . Lasa-i pe cei gen Oreste , Vassula si toti ceilalti , lasa ghiveciul ecumenist , lasa tinerii sa se indrepte spre Lumina , nu-i dirija spre intunericul mortii . Nu ai dreptul sa faci asta . Le crezi , ok , tine-le pentru tine dar nu le mai expune , nu mai imbolnavi si pe altii .

De luni intram in Marele Post , poate ca n-ar fi rau sa raspunzi invitatiei lansate de fratii de la Razboi intru cuvant la citirea psaltirei . Vei simti efectele imediat .

Doamne , ajuta-ne !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ingerule, iti mai raspund odata tot cu ajutorul Sfintei Scripturi si te rog, nu te sfii in a cere ajutor de la un duhovnic:

"Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,Acela e un îngâmfat, care nu ştie nimic, suferind de boala discuţiilor şi a certurilor de cuvinte, din care pornesc: ceartă, pizmă, defăimări, bănuieli viclene, Gâlcevi necurmate ale oamenilor stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câştig.Depărtează-te de unii ca aceştia" 1Timotei6,3-5

Ingerul tau spunea...

Invatatura e simpla, sa-l iubesti pe Dumnezeu mai presus de orice si pe aproapele ca pe tine insuti.
Oricine face asta indiferent de biserica si religie se mantuieste.
Oare cine se afla in intuneric si ratacire?
Nu veti apuca voi pana la sfarsitul vietii sa-l marturisiti pe Hristos in fata atator oameni pe cat a facut Oreste.
Iat Vassula a fost vizitata de Dumnezeu si de Iisus.
Va deranjeaza binecuvantatii lui Dumnezeu din prezent?
Voi nu intelegeti ce spune Dumnezeu nici macar in Biblie, cum deci l-ati putea recunoaste in cei vii sau in alte texte?
Este greu pentru voi sa credeti ca El Dumnezeu ar putra sa ma sustina si ca ce spun e adevarat si chiar vointa lui Dumnezeu.
Voi sunteti fariseii de astazi si chiar aici si acum luati la cunostinta de ce maine Dumnezeu va va intoarce spatele si va spune plecati de la mine , nu va cunosc.

Anonim spunea...

@ingerul meu ,

esti periculos . Sarpele sasaie si stii ca trebuie sa te feresti dar tu afisezi zambetul unui mercenar .
Faca-se voia Domnului , in toate !


@ tuturor si mai ales tie , Ioane ,

Post binecuvantat de Domnul !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Amin prietene!

Magoaja spunea...

......Longinius traieste

Ion de la Chiuiesti spunea...

Hahaha! Excelenta analogia!

Anonim spunea...

ce legatura are ce spune papa ???
oare nu este cuvantul Domnului unul singur?
Oare nu ne indeamna Isus la dragoste fata de aproape ??? atunci de ce condamnam noi pe papa ??? cine suntem noi sa judecam ???
Pacea Domnului cu voi!

Mediafax