miercuri, 6 aprilie 2011

"Dreptul" de a curvi

In urma cu vreo 7 ani, Codul penal inca mai incrimina adulterul care se pedepsea cu inchisoarea de la o luna la 6 luni sau amenda(art. 304). Nu am cunostinta daca cineva a fost condamnat vreodata in Romania pentru adulter, dar sunt convins ca a fost folosit ca mijloc de santaj sau pentru a baga spaima in cineva.  Era definit ca fapta a unei persoane de a intretine relatii sexuale in afara casatoriei. Acum s-a abrogat.

Dar abunda televizorul de patachine si de cocote care isi afirma sus si tare dreptul lor de a "curvi" si prostitua. Este la moda cazul unei doamne care se crede mare vedeta TV, Oana, care isi condamna sotul pentru tupeul cu care a deconspirat statutul ei de curva. Azi a amenintat cu judecata pe toti cei care scriu despre ea. Dar adevarul? Cine imi intezice sa-l spun?

Curvia nu numai ca s-a legalizat, dar in ritmul asta tinde sa devina o virtute.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hai recunoaste ca Talent Jr. rujat si fardat te-a vrajit rau de tot ! ;)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu mi se pare o gluma reusita!

Nicolae Nicu spunea...

Problema pe care o expui, domnule Ion, nu e deloc neinteresantă, sub aspectul ei social.

Cuvîntul "curv"(ă/ar) îmi sugerează mai degrabă nu atît adulterul, cît pidosnicia sexuală, "poponautica" adică. Asta aşa, ca chestie, dar, în condiţiile în care azi poponauţii, ca şi "lesbyli", şi-au cîştigat dreptul de a se căsători între ei, ba chiar şi dreptul de a înfia copii(!), mi se pare că adulterul este privit de-acum ca o nevinovată şi naivă normalitate, expresie a libertăţii individuale, sigur că da.

Ciudat mi se pare, însă, faptul că ceea ce tinde să accepte socialul în general cel puţin, încă nu acceptă, iată, individualul. Socialmente, acceptăm adulterul, dar nu în propriul cuplu! Nu e aici un soi de ipocrizie generală? Sîntem "modernişti" de ochii lumii, dar cînd revenim la casele noastre redevenim tradiţionalişti. Unde începe şi unde se sfîrşeşte moralitatea societăţii, a familiei şi a fiecărui individ în parte?

Încolo, să fim serioşi, e cam naşpa să îţi reclami în justiţie soţul/soţia de altulter, că te-a înşelat adică, ace(a)sta să primească, să spunem, 6 luni de închisoare sau 93 de lei şi 45 de bani amendă şi să zici ok, s-a făcut dreptate, mergem mai departe!

Legile exprimă şi ele, de fapt, evoluţia, sau... involuţia, societăţii. Dar, cu morala, cu adevărul, vorba ta, Ioane, cum rămîne? Mai e nevoie de ele în ziua de azi?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Nicu, problema pe care voiam sa o evidentiez nu era imoralitatea adulterului ci faptul ca, pe langa faptul ca o faci mai si bravezi!

Or acea persoana Oana putea mai bine sa taca din gura si gata. Dar ea se comporta ca si savarsise o fapta eroica. Asta mi se pare mai penibil.

Anonim spunea...

Discutia e inutila. Preacurvia, prostitutia, legalizate informal sub masca show-biz-ului sunt doar etape care prevestesc FINALUL acestei civilizatii.

Mediafax