joi, 28 aprilie 2011

Maimute printre noi

Nici bine nu a trecut sarbatoarea Invierii Domnului, ca atacurile impotriva Ortodoxiei se intetesc. O organizatie de lipitori care-si zic ASUR(Asociatia Secular-Umanista) infiintata de cca. un an, nu este de acord cu urmatoarea fraza din Pastorala de Sfintele Paste a Patriarhului Daniel:

"..părinţii şi naşii care botează copiii, dar nu-i cresc sau nu-i educă în credinţă, nu-i iubesc cu adevărat, deoarece numai copiii botezaţi şi crescuţi în credinţă şi vieţuire creştină pot deveni buni cetăţeni ai Patriei pământesti..."

Indivizii spun ca Patriarhul BOR ataca astfel Constitutia, mai precis egalitatea intre cetateni si dreptul la identitate(?). Le-as raspunde sa consulte un jurist, pentru ca motivatia lor este penibila. Art. 4 nu se refera nicidecum la ce sugereaza asociatia. Iar dreptul la identitate, art. 6 din Constitutie, se refera strict la minoritati nationale. Or cei care cred ca se trag din maimuta, in speta ASUR, nu sunt nici o minoritate nationala, ci doar cativa insi rataciti, manati de interese materiale si masonice.

Le-as mai raspunde ca aceeasi Constitutie spune la art. 30 printre altele ca: "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile."  Or asta a facut PF Daniel, a facut uz de dreptul sau la libera exprimare, dar si la libertatea de constiinta(art. 29 Constitutie).

Spune Sfantul Ioan Gura de Aur:

"Pâna când vom mai fi doar carne? Pâna când o sa ne tot aplecam spre pamânt? Sa lasam totul si prima noastra grija sa fie aceea de a ne crestem copiii în învatatura si certarea Domnului Iisus Hristos.

Daca copilul învata de la început sa se gândeasca la virtute, atunci deja a dobândit cea mai mare bogatie si cea mai mare slava. Nu câstigi mai mult învatându-l ceva arta si filosofia celor din antichitate, cu care sa faca bani, decât ai câstiga si ai realiza daca-l vei învata arta de a dispretui banii.

Daca vrei sa fie bogat, învata-l sa dispretuiasca banii.

Bogat nu e acela care are nevoie de bani multi si e înconjurat de multe lucruri, ci cel care nu are nevoie de nimic. Asta sa-l înveti pe fiul tau, asta trebuie sa stie, fiindca aceasta este bogatia cea mai mare. Nu-ti bate capul cum sa sa-l faci sa progreseze în învatatura lumeasca ca sa devina ambitios. Gândeste-te cum sa-l înveti sa dispretuiasca slava acestei vieti. Numai asa ar putea avea cu adevarat un nume bun si ar deveni cu adevarat un om important.

Asta pot sa faca si saracul si bogatul. Aceste lucruri nu se învata de la profesori si nici din arte, ci din cuvintele dumnezeiesti. Nu te îngriji sa stea în aceasta viata multi ani, ci mai bine îngrijeste-te sa traiasca viata cea vesnica si fara sfârsit."

Niciun comentariu:

Mediafax