duminică, 22 mai 2011

O hotarâre ciudata

Mitropolitul Nicolae Corneanu a fost "radiat" de la conducerea administrativa a Mitropoliei Banatului in urma unei hotarari a Sfantului Sinod.  Dreptul de semnatura a fost preluat de Paisie Lugojanu, episcop vicar al aceleasi Mitropolii. Mitropolitul Nicolae Corneanu nici măcar nu a fost informat despre aceasta hotarare. „Nu am primt nici o înştiinţare. Starea de sănătate a mea este mulţumitoare”, a declarat mitropolitul Nicolae Corneanu unui ziar bucurestean.
Se spune ca episcopul vicar Paisie a reusit sa-si atraga antipatia credinciosilor banateni datorita zazaniei si implicarii sale in diferite afaceri, hirotoniri, decizii controversate, amestec in viata parohiilor. El si gasca de care se inconjoara a devenit spaima preotilor din parohiile timisene, care sunt nevoiti sa plateasca "birurile" impuse de acestia. Ba mai mult, preotii si persoanele nedreptatite de acesta au facut un blog intitulat "Opinia Publica vs. Paisie Lugojanul"  in care se descriu parte din abuzurile savarsite. Saptamana asta se asteapta ca enoriasii sa inceapa o serie de proteste impotriva deciziei Sf. Sinod al BOR.
E foarte probabil ca cel putin o mare afacere imobilara in care era implicat Paisie Lugojanu, gasca sa, dar si persoane din Bucuresti, a fost impiedicata de Mitropolitul Nicolae Corneanu. Posibil ca vor urma mai multe dezvaluiri zilele astea.

Niciun comentariu:

Mediafax