sâmbătă, 28 mai 2011

100 de zile fara Mubarak. Egiptul isi ia portia de "democratie"

Demonstrantii antiguvernamentali au declansat o revolutie aclamata de milioane din intreaga lume si continua sa inspire rebelii din Libia, Siria, parte a "primaverii arabe".

Dar dupa mai bine de trei luni de la protestele civile care au dus la rasturnarea guvernului, Egiptul se confrunta cu un set complet diferit de probleme, de la stagnare economica la tensiuni religioase.

Preturile la hrana au scapat de sub control, somajul in randul tinerilor ajunge la un uimitor 30% iar piata turistica odata in plin avant se zbate sa revina la nivelul dinainte de revolta. Protestatarii s-au intors in piata Tahrir cerand conducatorilor militari sa grabeasca ritmul reformelor democratice(?)

"Economia arata destul de sumbru acum" spune Magda Kendil, directorul Centrului de Studii Economice din Egipt. "Somajul si distributia dezechilibrata a bogatiei sunt cele care conduc la frustrarea care in final a declansat revolutia. Dar cand te uiti la ceea ce a vrut revolutia sa realizeze, lucrurile de fapt au ajuns mai rau"

In fotografie: Politia pazeste o strada care duce spre zona Copta.

Niciun comentariu:

Mediafax