duminică, 19 iunie 2011

Vand ieftin

Banca Nationala a României are un plan pentru a ajuta unităţile bancare greceşti care operează în ţară, în cazul în care, din cauza adâncirii crizei datoriilor, se opresc finantarile de la bancile mama, a declarat viceguvernatorul Florin Georgescu.

"În cazul în care unul dintre proprietarii greci arată că nu are capacitatea de a sprijini financiar unitatea sa din România, putem aplica aceste măsuri treptat, în doza corespunzătoare, ceea ce nu este cazul acum" a declarat Georgescu reporterilor de la Bucureşti joi. Grecii controleaza cca 17 la suta din piata bancara din Romania.(ekatimerini.com)

Dar un plan de ajutorare a populatiei si a economiei romanesti nu are? De ce sa sprijin bancile straine si nu cetatenii propriei tari? Unde sunt banii imprumutati de la FMI? Acum sunt doar simple hartii, obligatiuni  fara valoare pe piata americana si cadouri facute bancilor vestice. De la sloganul "Noi nu ne vindem tara" am ajuns la "Vand ieftin". Ţară!

2 comentarii:

addrian spunea...

buna observatia ta. Dar crezi ca noi romanii contam in vreun fel pentru astia care fac jocurile cu banii? eu cred ca nu contam. Solutii pentru binele nostru nu au voie nici macar sa-si imagineze. asta se vede dupa cat de "bine" o ducem din zi in zi.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu mai contam din nici un punct de vedere, asta e drama. E o ruptura uriasa intre popor si cozile de topor care ne conduc!

Mediafax