luni, 8 august 2011

Catedrala Ortodoxa Romana din Varset(Vrsac)



Biserica frumoasa, slujba impresionanta, cor deosebit, oameni minunati. Asta am gasit Duminica la slujba de la Catedrala Ortodoxa Romana din Varset, Serbia.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O intrebare: se spune ca romanii din Serbia sint oarecum ingraditi in dreptul lor de a si exercita limba (nu ar exista scoli romanesti, etc) ca o persoana care calatoreste mult in zonele cu romani dinjos de Dunare care e situatia reala?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Stimate domn, situatia este in felul urmator: Romanii din Serbia nu se declara romani, ci vlahi. Prin Valea Timocului, dar si prin Vojivodina sunt doar cateva mii de romani declarati la recensamant. Au luat fiinta foarte multe organizatii non-guvernamentale, in ideea stoarcerii de fonduri de la UE in momentul integrarii, cu interese meschine. Asa ca s-a ajuns in situatia ca statul roman sa nu prea aiba pe cine sa sprijine, pentru ca ce avem noi cu vlahii? Romania sprijina romanii de peste hoatre, nu pe vlahii de peste hotare. Dar cum poti sa-i sprijini daca nu isi recunosc identitatea? Anumiti indivizi ii instiga pe oameni sa nu se declare romani, ci vlahi.

In legatura cu drepturile romanilor, ele exista si sunt egale cu ale sarbilor. Nici o diferenta. Sa nu uitam ca si Milosevici a fost la origine roman(Milos) sarbizat fortat pe vremea lui Tito, cunostea limba romana perfect. Conflictele sunt iscate artificial de asa-zisii romani vlahi, care vor sa suga de la doua tzatze, Romania, dar si UE!

Carucioare spunea...

Foarte frumoasa.

Mediafax