marți, 16 august 2011

Un drum de cosmar


Ajun de sarbatoare. Telefon de la Viena. A doua zi trebuie sa ajung acolo intr-o chestiune. Am de ales: tren sau autocar(masina mica tocmai am vandut-o). Optez pentru autocar.  Cea mai proasta alegere.

Merg la Atlassib, cumpar bilet. Sunt incasat cu 5 euro in plus, desi nu facusem rezervare(care se plateste). Autocarul vine cu 3 ore intarziere. Unul din soferi, sa-l numim Bolek, opreste masina prin centru unui oras si cauta paine. Gaseste dupa 20 de min. Plecam. Iesim din tara pe la Turnu. Nu inainte de a cere Bolek bani calatorilor pentru a mitui vamesii. Pentru care motiv? Unii au platit. Eu refuz. Vama este aranjata clar. Nimeni nu controleaza nimic. Tigarile sunt in siguranta. Facem un ocol considerabil pana intram in autostrada de Budapesta. De ce? Nu stie nimeni. Opreste si preda ceva. Continuam drumul. Desi e plina autostrada de opriri curate, cu toalete gratuite, soferul alege sa oprim in cele mai mizerabile. WC-uri cu plata. Desi autocarul are toaleta proprie, nu este nimeni lasat sa o  foloseasca.

Desi aveam 4 ore intarziere, inainte cu 20 de km de Viena Bolek mai face o pauza. Mi se ridica tensiunea. Ii explic putin rastit ca nu mai era necesara aceasta oprire si suntem in criza de timp. Jigodia cauta argumente si nu gaseste. Ma evita. Norocul sau a fost ca eram in zi de sarbatoare, altfel nervii imi cedau. Bolek are noroc. Isi bate joc de 50 de oameni. Se duce impreuna cu celalat sofer si isi iau dreptul de la angajatii localului din parcare.  Ah, era sa uit! Soferii au fumat in autocarul  SB-27-ATL tot drumul.
 Locul unde Bolek opreste si incaseaza.
 Bolek evita sa fie fotografiat.

Ajung la Viena disperat, intarziat si dezamagit. Intalnirea care trebuia sa mi se intample s-a anulat. Din cauza mea! Am ajuns prea tarziu. Niciodata, dar niciodata, nu voi mai urca intr-un autocar  Atlasib. O firma unde soferii par a face trafic cu tigari, sunt intelesi cu vamesii(la vedere, nici macar nu se ascundeau), iau bani si de la calatori pentru matrapazlacurile si coruptia lor, dar si parcheaza acolo unde primesc ciubucuri grase. Nu mai vorbesc de mizeria de autocar, nematurat, plin de praf si cu geamurile patate.

Bolek, ramai cu bine, zdreanta mica! Adio Atlassib!

3 comentarii:

anca spunea...

da' de ce nu ii dai numele bolekului? :)))))
si o poza cu : scuipati aici :))))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, mai trebuie sa iertam. Din pacate gustul amar persista.

anca spunea...

offf,atunci iarta...si pentru gustul amar ia neste miere de salcam... :))))))))))))))))

Mediafax