duminică, 16 octombrie 2011

Un accident care putea fi evitat

Cred că toată lumea este de acord că Serban Huidu, dupa accidentul de ski din Austria, nu mai era acelasi. Gandirea intârziată, zâmbetul tâmp, privirea rătacită, toate astea trebuiau sa dea de gândit mai multor factori de decizie, incepand cu familia, prietenii, colegii din media, de la "Cronica carcotasilor", patronii sai si nu in ultimul rand, doctorii. Sechelele cu care acesta a rămas dupa accident erau evidente si totusi erau ascunse si acoperite in mod nejustificat. Ascunzand boala unui om, nu il faci sanatos.

Afirm cu tarie ca responsabilitatea accidentului petrecut azi apartine in cea mai mare masura celor enumerati mai sus.

16 comentarii:

anca spunea...

Ioane,crezi ca daca medicii i-ar fi spui acestui nesimtit sa nu se suie la volan acesta ar fi ascultat de ei? gresesti,trufia lui este pe masura tupeului celor de sus !
io am o parere,da' nu poci ca s-o exprimez acilea,voi fi ,din nou,acuzata ca sant nemiloasa :))))))))))

anca spunea...

ups,am gresit in exprimare,e vorba de tupeul celor ajunsi sus :) sory,nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu medicii

Ion de la Chiuiesti spunea...

Era extrem de usor ca doctorii de la neurologie sa sesizeze militzia si permisul era retras. Oricum e tarziu, dar se vedea clar ca Huidu nu mai e Huidu!!

anca spunea...

hmm,da' cine era huidu inainte de a nu mai fi huidu? ca nu cunosc personajul :)))))))))) un bufon care ,atunci cand sotia lui Panescu a comis acel groaznic accident ,a facut clabuci cand aceasta a primit sentinta! citeste-i pe Ciutacu si Radu Tudor,sant singurii presari care au scris ceva pertinent dupa nenorocirea de azi!

anca spunea...

aaa, ai vazut reactiile de pe FB ?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu "prind" FB, dar indiferent de reactii, trebuia sa fii nebun sa nu observi ca Huidu nu mai era normal dpdv psihic si probabil si fizic

Anonim spunea...

nu credeti ca in loc sa sariti la gatul lui, ar fi mai frumos, ca niste buni crestini,sa va rugati pentru el si cei morti si pentru toti cei care au fost implicati in acest necaz?

Ion de la Chiuiesti spunea...

@mucenice, nu sare nimeni la gatul lui. Afirm ca individul nu era apt pentru a conduce masina. Nu este vina lui, ci altii trebuiau sa constate asta.

Despre morti, Dumnezeu sa-i ierte! Daca ma rog sau nu pentru ei, nu cred ca trebuie sa raportez tie, nu? E ca si in cazul postirii: "Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii, că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc". Cum ar trebui sa aratam tristetea? Vede Dumnezeu tot ce facem sau nu facem, nu te ingrijora!

Maria spunea...

Cui foloseste acest articol?

Cu siguranta a inceput o perioada foarte grea atat pentru familiile victimelor, cat si pentru familia lui Huidu ...
O atitudine crestineasca ar fi sa spunem in gand o rugaciune pentru toti cei care au avut de suferit, vinovati sau nu.
Daca nu avem nimic bun de spus, e mai intelept sa nu spunem nimic. Ne fereste sa gresim ...
Sa lasam lui Dumnezeu judecata.

Doamne fereste sa fie oricare din noi fie in locul celor care au murit in accident, fie in locul lui Huidu. E o mare nenorocire: primii au murit pe loc si nu se stie in ce stare sufleteasca i-a gasit moartea, iar ultimul va trai toata viata chinuit de un sentiment profund de vina. E suficienta o secunda de neatentie ...

Anonim spunea...

Nu, nu, nu! "Gandirea intarziata, zambetul tamp" etc. le avea si inainte de accident. Ala de la schi! Un smecheras, o vedetuta a mass-mediei postdecembriste care si-a batut joc de oameni nevinovati in goana nebuna dupa parvenire si bani. A primit ce a meritat!
R.

Anonim spunea...

Nenorocirea s-a abatut asupra mortilor , nu asupra supravietuitorilor!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Te invit sa te exprimi si la mine, chiar daca vei fi nemiloasa:)))

anca spunea...

bag de sama ca nu mi-a aparut un comm de azi dimineata! vazand unele reactii de aci ,ziceam ca am prevazut astfel de reactii

Ruxi,vin,vin ,la tine nu intra atatia gica contra :))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxi, ai dreptate!

Anonimul de la 18.36: Am vazut deja cum un asa-zis martor declara ca mortii aveau viteza, ca altfel puteau evita accidentul.

Anca, asta-i frumusetea jocului, diversitatea de opinii.

anca spunea...

aha! adecatelea alea sant opinii? :))))))))))))))))))
pentru mucenic: ba e bine sa ne rugam...sa nu intalnim pe sosele bezmetici care sa macelareasca oameni nevinovati!
Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei morti!

Nicolae Nicu spunea...

@Maria
"...primii au murit pe loc..., iar ultimul va trai toata viata chinuit..."!

Este o cumplită impietate în ce spuneţi. Mai bine de victime, adică?! Aţi prefera "postura" lor? Dar, dacă aţi fi doar membră a familiei lor? Şi-apoi, de murit au murit pe loc (ce noroc pe ele, vreţi să spuneţi!?), dar ştiţi sigur că au murit şi instantaneu? Sau a mai durat cîteva minute, cît o veşnicie!, conştientizînd cu groaznică disperare şi suferinţă accidentul şi iminenţa morţii? Imaginaţi-vă că, poate, aşa rănite grav în urma impactului iniţial, victimele mai trăiau încă pînă la venirea salvatorilor, numai că încă trăiau în poziţia maşinii, respectiv "cu roţile în sus", ceea ce nu exclude că au putut muri din cauze multiple, cumulate, inclusiv din cauza poziţiei cu capul în jos, poziţie în care un om normal nu poate supravieţui mai mult de 10-15 minute!

Mediafax