marți, 31 martie 2009

Banca Mondiala traseaza directive: romanii se vor pensiona la 70 de ani


Proiectiile Bancii Mondiale arata ca Romania are nevoie de masuri urgente pentru salvarea fondului de pensii, care risca sa intre in faliment din cauza numarului foarte mare de pensionari in raport cu numarul angajatilor. Una dintre solutiile rezultate in urma studiului este cresterea varstei minime de pensionare peste pragul de 70 de ani pana in anul 2050 si mentinerea contributiilor la niveluri care corespund varstei actuale de pensionare. Raportul intreg aici.

Cu alte cuvinte, romanii nu se vor mai bucura de pensie, ci vor sarbatori implinirea varstei de 70 de ani cocârjiti de munca, pentru ca asa doresc talharii care jumulesc popoarele. Nu mai vorbeste nimeni de redistribuirea bogatiilor, cum vorbeau la inceputul anilor 90, cand au implementat termenul de globalizare, de nivelarea si egalizarea nivelului de trai. Mai marii lumii sunt prea preocupati cu spolierea si taxarea popoarelor in folosul unei maini de oameni, sprijiniti cu succes de oamenii lor din teritoriu, respectiv guvernantii.

6 comentarii:

anca spunea...

da sa-i lase pina mor la locul de munca,in felul acesta vor economisii timp si bani(cu dosarul)! cita aroganta!! da' au si slugi corespunzatoare,astia sint operati de coloana,cu totii,de stau doar inclinati!!!

Anonim spunea...

cu toate acestea un mic coimentariu din Germania.
Cel putin dpm de vedere si din discutii cu economisti de aici FMI-ul are politici foarte indoielnice, in timp ce Banca Mondiala sustine financiar si asta puteti verifica in general proiecte de dezvoltare,alimentarea cu apa a satelor sau constructia de strazi si autostrazi.Ma mai mult dela Banca Mondiala chiar si IMM-rule pot profita!

dramoleta spunea...

In conditiile in care media sperantei de viata la romani (barbati si femei), nu depaseste 68 de ani, mi se pare ca gandirea celor de la BM, este una criminala.

anca spunea...

anonim,bine zici tu! doar ca aici e Romanica,putini sint aceia care beneficiaza de fel de fel de fonduri! daca sint clienti politici atunci se schimba situatia!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Gresesti. De la Uniunea Europeana. Anume Banca Europeana de Investitii(BEI),Banca Europeana de Reconstructie(BERD)Fondul European pentru Investitii, etc, dar nu Banca Mondiala.

Anonim spunea...

Nu se rezolva decat cu zeama de glonte...

Mediafax