luni, 9 martie 2009

Guvernul Boc indatoreaza tara pe vecie

Statul a ajuns din nou la mâna bancherilor străini. Guvernul vrea să ia un împrumut cât toata datoria externă a lui Ceauşescu.

Autorităţile se pregătesc să decidă dacă recurg la un împrumut extern "de siguranţă", însă preşedintele Traian Băsescu spune că mai întâi va trebui exprimată o opţiune a Parlamentului. Valoare împrumutului s-ar putea ridica la 7,8 sau 10 miliarde de euro, cea mai mare din istorie.
Aceasta ar fi echivalentă cu datoria externă a statului român pe care Nicolae Ceauşescu a decis să o ramburseze anticipat în 1981: 11,2 mld. dolari, conform lui Theodor Stolojan, care atunci lucra în Ministerul de Finanţe.

Basescu va prezenta astazi un mesaj in Parlament, in care va aborda si subiectul angajarii unui imprumut extern. Ziarulfinanciar.

Aceasta sigur ca demonstreaza ca Basescu iar se crede smecher, si vrea sa paseze responsabilitatea uriasa a supraindatorarii in conditii total dezavantajoase a Romaniei, pe umerii parlamentului. Parlamentarii trebuie sa fie tampiti sa accepte asa ceva. Dar ce ne mai mira in ziua de azi?

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Parlamentarii sunt "alesii" poporului. Pardon, a 20% din popor. Deci, indiferent ce vor face nu ne reprezinta!

Ion de la Chiuiesti spunea...

As prefera sa nu o faca.

Mediafax