marți, 17 martie 2009

"Intransigenta" merge mana in mana cu interesul material

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, avertizează deschis companiile din România să nu mizeze pe clemenţa Fiscului, invocând criza. Controalele de rutină vor fi „la sânge“ şi se vor înmulţi. Nimeni nu va primi păsuiri, iar executările silite se vor accelera.

Când încasările la buget sunt în cădere liberă, prognoza de creştere economică se apropie tot mai mult de zero, accesarea fondurilor europene este încă la statutul de intenţie frumoasă, iar o majorare semnificativă a taxelor şi impozitelor nici nu poate fi pusă în discuţie, singura soluţie pentru a evita golirea vistieriei publice pare a fi în curtea Fiscului.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, declară că nu va acorda tratamente preferenţiale la plata taxelor, aşa cum ar dori mediul de afaceri, invocând dificultăţile generate de criza economică. Blejnar spune că legislaţia nu permite niciun fel de înlesniri în acest moment şi îi avertizează pe cei care speră la mai multă indulgenţă din partea ANAF că nu bat la uşa potrivită. Pe de altă parte, consultanţii fiscali reclamă înăsprirea controalelor, rigiditatea angajaţilor statului în discuţiile cu firmele şi îi sfătuiesc pe cei care se consideră victime ale abuzurilor să aibă mai mult curaj în lupta cu Fiscul. capital.ro

Nu mai e nici un secret ca executarile silite si licitatiile sunt facute la secret, pentru ca sa imbogateasca pe angajatii fiscului, a bancilor si apropiatilor lor. Averi intregi sunt confiscate si vandute la preturi de nimic celor din "gasca". Totul este bine organizat, ca intr-un veritabil sistem mafiot, incat sa nu poata patrunde vreun amator din afara sistemului.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta javra cu mutra de soarece ochelarist care, probabil, n-a creat in viata lui un loc de munca si care are un salariu din categoria "nesimtite", se simte dator sa aduca in bugetul statului fonduri pe care sa le fure colegii de la guvernare. De-aia sunt disperati si vor sa se imprumute. Au gasit visteria goala, parjolita de liberali si acum clica asta monstruoasa nu mai are ce fura.
Firmele ar trebui sa se uneasca si sa intre in greva fiscala!
R.L.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca o luna firmele nu si-ar plati nici o obligatie, s-ar duce totul de rapa!

Anonim spunea...

Foarte bine. S-ar vedea forta lor, s-ar vedea cine tine in carca acest stat de tip mafiot si pe reprezentantii lui si, poate, ar fi tratate cu mai mult respect!
R.L.

Mediafax