sâmbătă, 21 martie 2009

Legalizarea eutanasiei, pregatita de proiectul noului Cod penal

Incet, dar sigur, noul Cod penal face loc adoptarii unei legi privind acceptarea eutanasierii ca practica medicala. Sub denumirea ”Uciderea la cererea victimei”, articolul 188 din proiectul Codului penal prevede ca „uciderea savârsita la cererea explicita, serioasa, constienta si repetata a victimei care suferea de o boala incurabila sau de o infirmitate grava atestate medical, cauzatoare de suferinte permanente si greu de suportat, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 7 ani. Fapta la care face referire acest articol al proiectului Codului penal poarta denumirea consacrata de ”eutanasie”, termen pe care codul evita sa-l utilizeze, din motive lesne de înteles. Potrivit Dictionarului explicativ al limbii române, editia 1998, prin ”eutanasie” se întelege ”metoda de provocare a unei morti nedureroase unui bolnav incurabil pentru a-i curma o suferinta îndelungata si grea”.

16 comentarii:

Anonim spunea...

nu stiu cum va fi transata aceasta problema dar candva chiar si senatorul Vadim dar si toata clasa de politicieni dorau legalizarea(in anumite limite) a prostitutiei.Fenomenul ca il acceptam religios sau nu exista si o eradicare a lui nu este posibila.Cum vrem sa il controlam?Si daca iidam o forma de semilegalitate atunci sa fie controale severe in domeniul medical.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Din cate stiu eu, senatorul Vadim nu a fost NICIODATA de acord cu legalizarea prostitutiei, sub nici o forma.

Anonim spunea...

Hai sa intelegem care e treaba, de fapt.
Unii au facut niste studii care au aratat ca planeta asta nu ne poate hrani pe toti, la infinit.
Deci trebuie sa ne "imputinam"!
Intrucat razboaiele (de amploare) sunt mai greu de justificat, se gasesc alte metode, "plauzibile": eutanasie, sinucidere, avort, homosexualitate, foamete, sida etc.
Orice nu da nastere la copilasi!
Un plan regizat si pus in practica, incet-incet, ca sa nu-si dea prostii seama despre ce e vorba!
R

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da prietene, dar tot asa de bine s-a facut un studiu care spune ca toata populatia planetei ar incapea in statul Texas, iar impartind pamantul acestuia in mod egal, ar putea sa traiasca din ce produc.

Anonim spunea...

Stai, ca inteleg, dar nu pricep faza cu impartitul pamantului in mod "egal"!
Cum vine treaba cum ca unii vor mosii si ferme de nu stiu cate hectare pe care sa se lafaiasca?!
Mai ales in Texas!
Ca doar de-aia i-au macelarit pe bastinasi, NUUU?
Si vii tu, acum, cu idei de-astea: egalitate, hrana pentru toti si alte prostii?:)))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Studiul asta e un scenariu ipotetic, in sensul ca "se poate". Bineinteles ca nu se va intampla asta niciodata, dar daca s-ar vrea s-ar putea. Asta demonstreaza ca pamantul poate suporta si o populatie de 10 ori mai mare. Dar ca nu convine elitelor sa se ciocneasca de tine si de mine.

Anonim spunea...

Elitele ca si imperiile sunt vulnerabile si muritoare!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa e, dar eu nu mai apuc sa-i vad pe puii astia de antihristi invinsi.

Anonim spunea...

Un proverb chinez (nu bag mana-n foc, dar asiatic, oricum)spunea: daca pleci la razboi cu gandul ca il vei pierde, atunci il vei pierde sigur!

Ion de la Chiuiesti spunea...

E chestie de varsta, nu de defetism.

Anonim spunea...

Serios?:))
Cati ani avea Coposu in 1989?
Cati ani avea Iliescu?
Campeanu, Quintus, Ratiu?
Ce vrei sa spui? Ca blogul tau, ideile tale, sunt toate in zadar?
Ca te joci cu mintile noastre?
Ca ai capitulat?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Fii serios. Lupta continua pana in ultima zi.

Anonim spunea...

Deci, lasa-ma cu ideea de varsta, ca nu mai apucam acele vremuri etc.
N-o sa ne punem mainile pe piept de-acuma!
Noapte buna, ca e tarziu:)))
R

Anonim spunea...

doamna Lungu ba da chiar si domnul Corneliu Vadim Tudor a scris deseori in RM de necesitatea legalizarii (e drept intr-o forma demna ptr dansele= a legalizarii porstututiei.Va recomand arhiva revistei din 2001-2003.E drept a trecut ceva timp dar daca il cunoasteti personal intrebati-il.va va confirma.

Anonim spunea...

din cat stiu chiar dansul (nn.Vadim)era in contradictie cu pozitia bisericii dar a argumentat excelent necesitatea infiintarii acestor erolslocaluri(controlate)si chiar il admiram ca era unul din outinii politicieni care a admis existenta fenomenului si propunea masuri concrete in acest sens.Cu tot repsectul daca aveti acasa intreaga arhiva Romania Mare puteti verifica cele spuse de mine.

Lupta NS spunea...

Doamna Ruxandra-Georgeta Lungu,
"Senatorul" Vadim a fost adept al legalizarii prostitutiei (probabil spera in voturile tarfelor). S-a exprimat public in acest sens. Avea un preot in partid care la randul lui se pronunta pe tema asta in mod favorabil. Pacat ca uitam cine e Vadim. O persoana instabila care porneste la drum cu cineva si in orice caz ajunge la brat cu dracu'.
A demascat mafia jidoveasca pt ca apoi sa ii ridice statuie teroristului Ytzak Rabin, si-a pus kipa pe cap si a cantat pe jidoveste, s-a debarasat de Coja si alti romani verticali pt a-i face loc lui Nati Meir , Arad etc co. Sincer, ca nationalist roman mi-e scarba de personaj.
Toti avem pacate, dar el are tradari.
___________________________________
Sunt categoric impotriva eutanasiei. E o crima cu consimtamantul victimei. Asta nu o face mai putin odioasa.
Sunt insa impotriva ca o persoana sa fie tinuta legata de aparate ani de zile in stare de inconstienta. Sa fie lasata sa moara ca o fiinta umana, cu demnitate.

Mediafax