marți, 31 martie 2009

SUA au cheltuit 650 de miliarde de dolari pentru combaterea terorismului


Pentagonul a cheltuit peste 685,7 miliarde de dolari din 2001 in razboaiele din Irak si Afghanistan pentru a combate terorismul pe plan mondial, a anuntat o agentie guvernamentala de audit.

Government Accountability Office (GAO) a declarat ca pentru razboiul din Irak s-au cheltuit 533,5 miliarde de dolari, iar pentru Afghanistan, Cornul Africii si Filipine doar 124,1 miliarde de dolari, informeaza Reuters. Cele 28,1 miliarde dolari ramase au fost folosite pentru operatiunile de aparare a teritoriului american. Suma de 685,7 miliarde de dolari reprezinta 85% din totalul de 808 miliarde de dolari alocate de Congres pentru operatiuni militare in razboiul global impotriva terorismului, dupa atacul de la 11 septembrie. Restul de 122,3 miliarde de dolari reprezinta costul contractelor pentru aprovizionare, constructii militare, cercetare, dezvoltare si alte programe, au anuntat cei de la GAO.

Toate bune si frumoase, daca ar fi existat si teroristi. Cu banii astia se rezolvau probleme internationale importante ca foametea, sistemul sanitar, in loc sa ne tot arate poza unei mumii.

3 comentarii:

anca spunea...

hmm,si unde-s"rezultatele"?unde-i Obama? despre altele nici nu merita sa vorbim!!atitia bani irositi pentru ca unii sa se imbogateasca!!

Anonim spunea...

Bin Laden mai traieste sau il tin astia ca pe bunica moarta, la geam, sa-i incaseze pensia? Macar pentru vreo 10-20 de ani?
R.L.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Individul e mort de mult, sau traieste bine merci, cu alta mutra. Sau poate in 2001 era deja mort. In filmarile alea proaste pe care ni le arata Al-Jazeera poate fi oricine deghizat.

Mediafax