vineri, 3 aprilie 2009

Sfârşitul familiei regale Băsescu

Familia Băsescu are o alură regală, nu neapărat în sensul distincţiei şi al valorii sau tradiţiei, ci mai degrabă în sensul acaparării puterii, a resurselor şi a obiceiului de discuta zefelmitor şi arogant cu “supuşii”.

După ce bumerangul arestării lui Puiu Popoviciu, mare ginere de dregător comunist, a dat şi în familia Băsescu, au început să iasă la iveală secrete din interiorul casei regale de Băneasa: Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui-rege, a primit un cadou de 600.000 de euro, sub forma unui apartament, chiar de la învinuitul Popoviciu. Potrivit prinţesei Ioana, apartamentul a fost cumpărat din salariul ei de notar public. Minciuna regală a ieşit uşor la iveală: Ioană Băsescu practică meseria de notar doar din ianuarie 2008, în localitatea Păuneşti din Vrancea. Prinţesa cea bătrână a cumpărat apartamentul din Băneasa, după propriile ei declaraţii, în urmă cu un an. Deci Ioana Băsescu, a câştigat în doar 3 luni de zile 600.000 de euro! La feţe mari împărăteşti, minciuni şi mai mari!

Nici prinţesa cea mică, Elena Băsescu, sau după numărul de înmatriculare, EBA, nu a scăpat de favorurile pe care le merită. Dezideratul EBĂi, de a ajunge europarlamentar, pe aceleaşi liste cu manelistul Niculescu, nu s-a putut împlini, deoarece a creat tensiuni în interiorul partidului. Dar cum Băsescu cel Mare se aştepta la aşa ceva, a pregătit o mică păcăleală: EBA va candidat ca independentă, pentru a arăta norodului că ea poate să faca politică şi fără proptele de la palat. Una-două toţi saltimbancii de presă au sărit în apărarea ei, dovadă ca sunt proşti şi că planul său era perfect. EBA a strâns 200.000 de semnături pentru candidatura independentă în doar câteva săptămâni, cu ajutorul tinerilor din PDL, desigur. Ce nu s-au gândit tinerii papagali cu pene portocalii este faptul că Traian Băsescu a pus-o pe fiica sa înaintea partidului său. Ea va candidat împotriva foştilor colegi de la PDL, cu semnături strânse de PDL. Dovadă că pe preşedinte îl doare în fundul său regal de adunătura de tineri arivişti numită PDL.

Nici fratele lui Traian, Mircea de la Constanţa, nu stă mai prost la apucăturile regale. Mare om de afaceri şi dregător, acesta a intrat în atenţia opiniei publice după ce presa a făcut un rechizitoriu al averii familiei Băsescu, care a are tangenţe cu averea lui Puiu Popoviciu. Mai puţin obişnuit cu uzanţele diplomatice, Mircea i-a făcut pe ziarişti găozari, apoi i-a promis altuia că îi face loc de veci. Mircea, dacă tot veni vorba de viaţa de după, avem o veste pentru tine: tot ce strângi tu ca o furnicuţă, bine apărat de puterea fratelui tău, nu vei putea duce cu tine în groapă. Ştiu că e o veste tristă, dar asta este.

Şi nu în ultimul rând, cel mai mare dintre toţi, supranumit Zeus, împăratul republicii anarho-comuniste România, Traian Băsescu. Înălţimea sa s-a supărat pentru ricoşeul din cazul Popoviciu, care i-a şifonat prinţesele şi l-a supărat pe manieratul frate Mircea, a dat ordin ca Gigi Becali, cel care l-a reclamat pe Popoviciu la DNA, să fie arestat în zorii zilei, cu o armată de mascaţi, pentru că şi-ar fi recuperat automobilul furat în cel mai normal şi bărbătesc mod cu putinţă. Penibilul acţiunii poliţieneşti s-a văzut la TV: Becali, în halat şi şlapi, conducându-şi singur maşina spre Poliţie, alături de un mascat în dreapta sa, ecortat de 20 de maşini de poliţie. Într-adevăr, nu credeam să vad un “mascat”, înarmat până în dinţi şi care se crede fioros, arătând mai penibil de atât.

Putea să îl aresteze pe Gigi Becali pentru afacerile sale suspecte sau pentru dare de mită. A preferat însă să arunce o perdea de fum în grabă, pentru a deturna atenţia presei de la chestiunile ruşinoase ale familiei sale regale. L-a transformat pe Gigi într-o victimă, poate chiar într-un haiduc. Cel mai probabil va sponsoriza campania electorală potrivită şi va scăpa din arest în curând. Dar greşelile strategice de tipul acesta se vor întoarce împotriva regelui Băsescu. Istoria e plină de regi care s-au crezut atotputernici şi au sfârşit sfâşiaţi de mase…

Sursa: napoca-news

3 comentarii:

Anonim spunea...

"sfasiati" e prea drastic. Ghilotina, ceva?

Anonim spunea...

EBA iese. Deja s-a pregatit terenul!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa iasa. Problema e cu batranul matroz. Poate scapam de el.

Mediafax