marți, 5 mai 2009

Marea Prosteala

In 2005, oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii declarau pompos: "Niciodata omenirea n-a fost mai aproape de o pandemie ca acum, cu gripa aviara". Eugen Nicolaescu, a iesit si el la rampa cu o declaratie incendiara: "Pandemia de gripa aviara este inevitabila". Nicolaescu acredita ideea ca urgentarea achizitionarii de Tamiflu ar fi salvatoare, ministerul dispunand doar de 70.000 de doze, necesarul situandu-se undeva in jurul sumei de 500.000 de doze, in prima faza.

In 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a hotarat sa ridice la "5" nivelul de alerta, ceea ce inseamna o pandemie de gripa porcina iminenta. Bazac Ion, ministru sanatatii declara: "Un eventual val de pandemie al gripei porcine ar puta dura opt săptămâni în România, cu vârful în săptămâna a patra". O fi vorbit el cu mama Omida sau cu Carmen Harra, sarlatana de serviciu, care somera in America, s-a intors sa-si prosteasca compatriotii, ca prea le stie. Potrivit lui Bazac, in Romania sunt disponibile, in prezent, 39.000 de cutii cu antirale eficiente in caz de gripă. Deci trebuiesc cumparate alte cateva sute de mii pe bani buni, ca si asa vin banii de la FMI.

Ce rezulta din analogia asta? In ambele cazuri de asa-zisa gripa, una aviara si alta porcina, autoritatile din Romania au umflat la maxim criza , dupa un scenariu impus de OMS. Amandoi ministri s-au dovedit executanti excelenti ale ordinelor mai marilor... Scenariile corespund in detaliu, singura diferenta e ca nu mai e Flutur cel zelos ministru al agriculturii, ca sa lichideze porcii din Romania, asa cum a facut cu bietele gaini ale oamenilor saraci. Insa aceste gripe mai au un numitor comun, si anume Dr. Streinu-Cercel. Acest atotstiutor este un mare fan al Tamiflu, si cred ca este platit direct proportional cu panica pe care o induce populatiei cand vorbeste la televizor. Referitor la gripa aviara, zicea "Va fi pandemie, dar nu stiu cand". El vorbea de gravitatea gripei porcine si in acelasi timp sustinea ca nu are date despre virus! Acelasi ministru a incercat sa prosteasca o tara intreaga sa vaccineze fetele cu Gardasil, vaccin in urma caruia au decedat o gramada de tinere.

Iar ca totul sa fie complet, toti acesti trei muschetari ai gripelor si ai crizelor au fost anchetati penal.

Streinu-Cercel a fost urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie, fiind invinuit intr-un dosar ce priveste licitatii pentru cumpararea de echipamente medicale in 2001. Acuzatia principala care i se aducea - lui si altor trei persoane - este aceea de abuz in serviciu, anchetatorii sustinand urmatoarele: "In anul 2001, in calitate de membri ai Comisiei de licitatie pentru achzitionarea de aparatura medicala organizata de Ministerul Justitiei au intocmit un caiet de sarcini si au decis achizitionarea unor aparate medicale pentru spitalele din sistemul penitenciar, fara o temeinica fundamentare. Astfel au fost achizitionate aparate inutile in valoare de peste patru milioane de euro si totodata, prin atribuirea contractelor comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj, au fost incalcate dispozitiile legale in vigoare privind achizitiile publice". A mai fost acuzat de procurori in diverse afaceri cu importuri de vaccinuri antivirale si anti-HIV.

Bazac a fost anchetat la Parchetul National Anticoruptie in dosarul "Sanatatea" in 2005. Dosarul fusese deschis in legatura cu transferul ilegal al unor fonduri in valoare de 5 miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara. Aspectele cercetate penal in acest dosar vizau incheierea unor contracte pentru aparatura medicala, servicii si sedii ale unor case judetene de asigurari de sanatate sau spitale, precum si conditiile de plata a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de catre unele firme, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite. Deasemenea, numele sau a fost implicat in scandalul de la interne, pentru a-l sprijini in Guvern la sefia serviciului secret pe Cornel Serban, seful DGIPI.

Fostul ministru, liberalul Nicolăescu, se află în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul "Loteria Naţională". El a fost, în perioada 1999 - 2000, secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice. De asemenea, a fost cercetat pentru ca nu s-a constituit parte civila intr-un proces, pentru recuperarea unui prejudiciu rezultat in urma unei licitatii pentru achizitionarea de sterilete (!?), organizata in 2002 de ministrul PSD Daniela Bartos, rezultand un prejudiciu de 660.000 de lei.

7 comentarii:

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Sa ne pazeasca Dumnezeu!
Isi bat joc de noi ...si nu se mai satura de placerea asta sadica.
Impozitul forfetar a luat multe paini de la gura copiilor.

Ionut spunea...

Ce are cercetarea penala cu gripa A sau cu OMS sau cu Ministerul SAnatatii, ca nu inteleg.. Si degeaba comenteaza lumea nu e nici o gripa. Gripa exista, nu s-a fabricat inca vaccinul care sa o vindece, asa ca orice masura menita sa o elimine este binevenita, indiferent ca mesagerul este Ministerul Sanatatii, ori OMS.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai daca citesti cu atentie are. Aceste persoane au interese in importurile de medicamente pe banii statului, si prin importuri castiga averi uriase. Nicolaescu a facut ca firma fiului sau sa importe fel de fel de bazaconii pe care taticu' le platea. La fel ceilalti doi. Au fost cercetati penal si probabil ca vor fi iar din cauza neregulilor in cheltuirea banilor statului. Iar gripa porcina daca tu ai vazut, sa ne-o arati si noua ca n-am vazut nici aviara, nici porcina. Nici nu a existat vreodata. Nu ca as fi eu Toma Necredinciosul, dar sunt satul de minciuni.

Anonim spunea...

Cat de ticalos, cat de javra, cat de imbecil poate sa fie un ministru( parlamentar, presedinte, etc.) care n-are curaj sa iasa in fata natiunii si sa spuna ca este supus la presiuni.De catre cine si in ce fel! Ce poate pati ticalosul? Sa fie asasinat! Cat castiga in felul acesta las si ipocrit? Poate cativa ani in plus de viata comoda dar si blestemele unei natiuni. Blesteme care se "prind", intotdeauna!

dramoleta spunea...

Citeam pe undeva zilele trecute ca in SUA, anual, mor 34000 de oameni din cauza "gripei clasice". Asa ca, sa ne mai lase cu gripa porcina...

dramoleta spunea...

Am gasit si linkul site-ului unde citisem.

http://www.cdc.gov/flu/keyfacts.htm

Ion de la Chiuiesti spunea...

Si in Romania mor oameni. De gripa nu se moare, ci de complicatiile ei: pneumonia, bronhopneumonia, afectiunile respiratorii, neurologice, miocardita, otita, sinuzita, angina etc. Plus ca oamenii in varsta sunt mult expusi din cauza imunitatii scazute si a altor boli deja instalate.

Mediafax