vineri, 8 mai 2009

Monumente ce rescriu istoria


Un parc de aproximativ 3.000 de metri patrati va disparea in urmatoarele zile pentru a face loc Monumentului Holocaustului. Este vorba de un spatiu verde ce se afla in Centrul Istoric al Bucurestilor.

Ansamblul va cuprinde cinci obiective: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Tiganilor si Coloana, inalta de 20 de metri. Steaua lui David este simbolul evreilor, Roata romilor aminteste de migratia acestora din India spre Europa, Via Dolorosa semnifica o sina de tren, ce poate fi asociata cu imaginea trimiterii evreilor spre lagare. Coloana va putea fi observata de la distanta si va avea o compozitie complexa, in sensul ca isi va schimba profilul pe masura ce vizitatorul o inconjoara. Sursa: ziua.ro.

Problema care se pune este ce cauta un asemenea monument in Romania, o tara unde nu a avut loc nici urma de holocaust? (a nu se confunda cu teritoriile ocupate de maghiarii hortisti, autori ai deportarilor de evrei si crime impotriva acestora cat si a romanilor) Raspunsul ar fi ca nu apartine istoriei noastre nationale asa ceva si nici nu avem nevoie sa ne rescriem istoria in functie de interesele unui grup etnic. Ridicarea unui asemenea monument ar echivala cu recunoasterea participarii Romaniei la holocaust, ceea ce ar fi contrar realitatilor istorice.

6 comentarii:

anca spunea...

Ioane,in curind nu vetimai putea posta astfel de lucruri! cred ca stii ce lege vor sa scoata astia!
negarea, minimalizarea, aprobarea sau justificarea genocidului sau altor crime contra umanitatii se va pedepsi cu inchisoarea!
incredibil, cita slugarnicie !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nimeni nu neaga si nu aproba.O fi fost ceva. Dar nu in Romania.

anca spunea...

dar nu e vorba de ceea ce credem noi ,problema este ca se pune pumnul in gura! pina aici sa ajuns,nu vom mai avea dreptul nici sa gindim?

Anonim spunea...

O clasa politica imbuibata si plina de lasitate. Le e frica sa iasa in media si sa spuna: da, dle, ne obliga acestia sa facem muzeul. Ca daca nu, uite...
oricum nu putem fi obligati sa-l vizitam. Sau poate mai stii ce vremuri apucam?

Ion de la Chiuiesti spunea...

O sa regretam noi vremurile vechi, dar nu se mai intorc. Comunistii erau mici copii fata de activistii Noii Ordini Mondiale.

anca spunea...

deja regretam,Ioane!

Mediafax