luni, 4 mai 2009

O noua masura stupida


Asa pot caracteriza decizia lui Bazac Ion, ministru politic al sanatatii, de a interzice farmaciilor sa comercializeze antivirale pentru populatie. Este o masura atat impotriva farmacistilor, cat mai ales impotriva omului de rand. In ceea ce ma priveste, o viata de om mi-am tratat singur gripele si racelile, precum si familia mea, si am facut-o bine. Ceea ce voi face in continuare, bineinteles. Problema este ca desi imi doresc sa fiu corect, sa platesc si sa achizitionez medicamentul de care am nevoie, fara ca Bazac, "decreţelul"sanataţii(n.1968), sa ma consulte, sunt nevoit sa "corup" o farmacista sau o lucratoare din sistemul sanitar care, contra unei sume de bani, va fi dispusa sa-mi ofere pilula magica. Si ca mine vor fi mulţi.

Bazac a mai fost audiat la Parchetul National Anticoruptie in dosarul "Sanatatea" in 2005. Dosarul fusese deschis in legatura cu transferul ilegal al unor fonduri in valoare de 5 miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara. Aspectele cercetate penal in acest dosar vizau incheierea unor contracte pentru aparatura medicala, servicii si sedii ale unor case judetene de asigurari de sanatate sau spitale, precum si conditiile de plata a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de catre unele firme, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite.

Iar daca majoritatea populatiei Romaniei continua sa creada elucubratiile vehiculate de acest Bazac, n-are decat sa se prezinte la spital inca de la primul stranut. Inseamna ca au uitat repede ţeapa luata cu "aviara" lui Flutur.

UPDATE. http://www.nowpublic.com/world/swine-flu-hoax

7 comentarii:

anca spunea...

e vorba doar de "tamiflu"! dar si asa,cum am mai spus,niste companii farmaceutice(si nu numai) vor face multi bani!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cine naiba ia "tamiflu" care se stie ca nu foloseste la nimic? Ala il baga in spitale si la orice tusit sau stranut o sa ne umple de "tamiflu". Cineva va baga in buzunar comision gras. Iar e rost de bani multi !

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

V-am spus-o si eu!
O intoxicare ordinara!

anca spunea...

doar despre bani e toata povestea asta!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Bani, panica si control.

dramoleta spunea...

Gripa porcului zburator.
Da' daca se transmite de la om la porc? Cine protejeaza bietele animale?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asta e chiar tare, Dramoleta! Recunosc ca nu am gandit atat de departe..

Mediafax