joi, 21 mai 2009

Portia de rasism


Cotidianul italian "Il Giornale" îl numeşte pe Mircea Lucescu "ţigan" în articolul dedicat victoriei lui Şahtior Doneţk din finala Cupei UEFA. Jurnaliştii din "Cizmă" nu au uitat problemele pe care le-au făcut cetăţenii români pe teritoriul lor şi au ţinut să ne taxeze dur. Şocant este, însă, modul nonşalant în care Lucescu este numit astfel, fără nici o explicaţie suplimentară.

"Ţiganul român Mircea Lucescu a luat acasă Cupa", a început articolul publicaţiei italiene care, ulterior, s-a rezumat să enunţe marcarea golurilor. Xenofobia a fost la ea acasă în ultimul an în Italia, fotbaliştii Adrian Mutu şi Cristi Chivu fiind deseori victimele scandărilor diferitelor galerii, care i-au caracterizat drept "ţigan de rahat".

"În fotbalul italian există prea mult rasism. Este uşor să catalogheze un întreg popor pentru vinovăţia unuia sau altuia, dar trebuie să învăţăm că atunci când un român face un lucru rău este doar vina lui şi nu a tuturor românilor. Nici pentru mine nu este uşor. Pe toate stadioanele sunt făcut ţigan, dar pentru mine asta nu este o ofensă. Am crescut într-un cartier unde erau mulţi copii rromi şi m-am simţit foarte bine", a precizat Chivu. Sursa: antena3 sport.

Evident, manifestarile rasiste si xenofobe ale poporului italian nu ne mai mira. Un popor de lenesi si macaronari, care au exportat fascismul, crima organizata si hotia in toata lumea. Un popor condus de oameni corupti pana in maduva oaselor(vezi Giulio Andreotti, Silvio Berlusconi). Sangele lor latin s-a diluat intr-o masura atat de mare, incat nu se mai regasesc in valorile spirituale si morale crestine mostenite de la stramosii lor. Nu degeaba un ziarist sportiv italian afirma ca "la noi, moralitatea e ca gripa, pleaca si vine". Dealtfel, bisericile lor sunt pustii, liturghia ciuntita, oamenii dezorientati, lasand pe un plan inferior cel mai important lucru al existentei, credinta in Dumnezeu. Credinta care ar putea sa-i izbaveasca, acum, in vremurile de pe urma.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Un studiu realizat in Germania evoca faptul ca intre emigrantii stabiliti in Germania cei care NU reusesc sa termine scoala generala sint turcii 37 la suta urmatzi de italieni 33 la suta
Nici macar in top 10 nu sint romanii. Venitzi aici si vedetzi ce a oferit scoala romaneasca 3 dentisti in Frankfurt muncitori apreciati informaticieni.Italienii vanzatori de inghetata(si asta deja o fac nemtii mai buna...).Foarte adevarat este ca si noi avem multi concetateni care nu fac onoare Romaniei aici si nu numai tzigani ci si romani neaosi, nu as spune nici pe departe ca sintem poporul perfect mai avem multe de invatat.Dar sintem peste ei o spune statistica germana.Si integrat aici nu inseamna a renuntza la recunoasterea radacinilor ci adaptarea la un mediu civilizat.A arunca separat gunoiul sau a vorbi civilizat pe strada, anu scuipa sint dupa opinia mea insusiri pe care orice om in secolul 21 trebuie sa le aiba......

Ion de la Chiuiesti spunea...

Italia este un munte de gunoi, si la propriu si la figurat.

http://graphics8.nytimes.com/images/2008/06/09/world/09trash-span-600.jpg

dramoleta spunea...

Totusi, Lucescu insista sa ne convinga de faptul ca acel articol este o dovada de respect fata de rezultatul obtinut.

Incurcate sunt caile domnului...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, dar Lucescu spune asta ca sa nu umbreasca victoria sa. 100%.

Mediafax