miercuri, 20 mai 2009

Unul din valetii lui Basescu anunta decimarea serviciilor secrete


PD-L loveste legile sigurantei propuse de liberali si anunta, prin Cezar Preda, o eventuala reducere a numarului serviciilor de informatii romanesti. Comisia speciala pentru legile securitatii doreste reformarea serviciilor de informatii, atacand astfel actele normative gandite de liberali.

"Este necesara reducerea numarului acestora, iar ministerele de linie sa detina numai structuri de protectie interna a cadrelor", a declarat Cezar Preda, seful Comisiei de control asupra activitatii SRI, pentru Gardianul.

Demersul democrat-liberalilor este sustinut si de o analiza premergatoare a discutiilor din comisie, care arata ca pot exista "modificari si completari ale unor acte normative aflate in prezent in vigoare si care vin in contradictie cu noile reglementari ce vizeaza securitatea nationala din domeniul apararii nationale, ordinii publice, sigurantei nationale, relatiilor externe".

Primul pe lista neagra este DGIPI, serviciul din cadrul MAI fiind implicat in ultima vreme in numeroase scandaluri. Pe langa sporul de imagine obtinut prin desfiintarea unui serviciu "patat", ar exista si un castig ascuns pentru PD-L: dosarele DGIPI ar trece in acest caz la DNA, asa cum isi doreste in acest moment Traian Basescu. Alte servicii vizate de reforma ar putea fi Directia Generala de Informatii a Apararii din cadrul MApN, STS si SPP. Cezar Preda pune planul de reformare si reducere pe seama unor critici venite de la Bruxelles, unde ar exista nemultumiri in privinta numarului record de servicii de informatii existente in Romania. ziare.com

Astfel, Basescu isi va vedea visul implinit, de a controla tot ce misca in tara asta. Oricum se stie ca Basescu beneficiaza de ascultari telefonice ilegale, de la Claudiu Saftoiu. Deasemenea, unele compartimente din cadrul serviciilor de informatii comit ilegalitati pentru presedinte.

3 comentarii:

anca spunea...

si uite asa ,le ia jucaria pesedeilor

dramoleta spunea...

Se pun cu dracul daca o fac pe asta.
Acelasi lucru si daca se ating de salariile din Armata, Interne si Justitie.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Care armata Dramoleto? Care?

Mediafax