marți, 9 iunie 2009

EBA a tras PD-L inapoi


Siguranţa liderilor PDL că vor câştiga peste noapte europarlamentarele cu câteva voturi în faţa PSD şi un mandat în plus, al Elenei Basescu, a dispărut brusc spre finalul numărătorii paralele din seara alegerilor.

Duminică după mie zul nopţii, centralizarea rezultatelor în Modrogan a făcut tot mai clar avansul de 1% al PSD şi a a rătat că zeloşii operaţiunii „voturi pentru EBA” au tras partidul îna poi.

Răsturnarea de situaţie s-a produs în timp ce preşedintele Traian Băsescu sărbătorea, la un restaurant din Herăstrău, victoria orchestrată de PDL pentru fiica sa, Elena, reîntoarsă oficial în PDL. Printre comeseni - Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, noii europarlamentari Cristian Preda şi Traian Ungureanu, nu şi Monica Macovei, rămasă la sediul de campanie.

Dezumflaţi că „votul de aur” presimţit de Boc n-a mai venit, PDL-iştii au tras obloanele fără să mai încheie numărătoarea paralelă, au anunţat ieri prin Gheorghe Flutur că de fapt au câştigat prin însumarea EBA+PDL şi au început să caute responsabilii pentru eşec. Darea de seamă şi decapitările urmează să aibă loc astăzi, într-o şedinţă a conducerii PDL.

Negoiţă, Iacob Ridzi şi Bădălan au de dat explicaţii

Printre primii în pericol să piardă şefia filialelor şi directorii de deconcentrate pentru scoruri sub 25% se numără Tiberiu Iacob Ridzi, interimar la Hunedoara, Eugen Bădălan de la Brăila, Alin Trăşculescu în Vrancea, Marian Zlotea la sectorul 5 în Capitală şi Lucian Militaru la Teleorman.

Hunedoara, spre exemplu, nu a reuşit să strângă decât 21,73% pentru PDL, adăugând însă în palmaresul Elenei Băsescu cel mai bun scor din ţară: aproape 8.000 de voturi, reprezentând 7,62%. La fel, la Brăila, unde partidul a atins doar 24,3%, însă EBA se poate lăuda cu 5,5%.

Un eşec major a bifat şi mai nou-intratul în cercurile de la vârful partidului, Florin Popescu, surclasat de PSD la Dâmboviţa cu 7%. Cu doi candidaţi în primii 10 pe listă, filiala sa nu a scos decât 36,2%, fără a avea nici scuza EBA în dreptul căreia s-au adunat doar 4,2%, cât media naţională. Sub aşteptări s-a clasat şi Clujul (31,1% PDL, 4,5% EBA), ajuns undeva pe locul 20 în topul filialelor. Marea dezamăgire a PDL este însă Bucureştiul lui Liviu Negoiţă, care a atins abia 30% din ţinta de 40%.

Mult mai scurtă este lista liderilor locali care şi-au întărit poziţia în partid: Mircea Hava (Alba - 44,45%), Gheorghe Ştefan Pinalti (Neamţ - 41,95%), Gheorghe Falcă (Arad - 40,96%).

Suceava şi Prahova în topul „succesurilor” pentru EBA

Valul euroalegerilor reabilitează totodată imaginea unor lideri din vechea gardă a PD, marginalizaţi în ultimele luni. Ioan Oltean şi Cezar Preda au obţinut primul loc cu 37% la Bis triţa şi 33% la Buzău.

Suceava lui Gheorghe Flutur s-a clasat doar pe locul 5, cu 39,5%, bifând însă în dreptul Elenei Băsescu 7,47% în judeţ şi 11,9% în o raş. La concurenţă cu Hunedoara şi Suceava în arătarea sus ţinerii faţă de EBA au fost Prahova Robertei Anastase - 7,52%, Sibiu (reprezentat în parla ment de Raluca Turcan) - 5,94%, Con stanţa - 7,18%, şi Neamţ - 5,87%. sursa evz.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Rusine, Suceava!
Ati uitat ca sunteti romani neaosi!
Ati votat cu tradatorii de tara si cu nepotismul cel mai jegos din istoria acestei tari!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Sa nu uitam ca acolo e Flutur, sluga credincioasa si gretoasa a lui Basescu. Ala e mai ceva ca Boc.

Mediafax