marți, 30 iunie 2009

Intre a fi barbat sau a ramane cartita


A-ti recunoaste greselile si a ti le asuma este o fapta de mare demnitate, cinste, si uneori chiar izbavitoare. Asistam de ani de zile la deconspirari ale unor colaboratori ai securitatii, la circul CNSAS - Justitie, intrucat toti cei descoperiti cauta sa-si obtina o sentinta favorabila prin tribunale, de parca asta ar spala rusinea faptei lor. Magistrati, politicieni, sportivi, oameni ai bisericii, ajung rand pe rand sa trebuiasca sa justifice actiunile lor din tinerete.

"Este un dosar fabricat" striga toti in cor. "Am fost pus sa semnez o hartie" adauga ei. "Mi-au imitat scrisul" incearca ei o ultima chichita. "Am vrut sa fiu de folos patriei" sau"Am o constiinta curata" zic altii. Greu de spus cat adevar e in fiecare afirmatie a acestora.

In bataia tunurilor se afla acum Gica Popescu, unul dintre cei mai iubiti jucatori de fotbal romani. Au urmat justificarile de rigoare, plus teoria conspiratiei. Adica tot ce se intampla e din cauza ca el ar fi vrut pe vremuri sa candideze la functia de secretar si acum, probabil ca va candida iar. Si vezi Doamne, acum i se ataca imaginea! Nu cumva si-a stricat singur imaginea atunci cand s-a asociat cu fratii Becali in firma ISM? Nu si-a aruncat singur cu noroi in blazon cand a facut matrapazlacuri in transferurile de jucatori, pe care urmeaza sa le plateasca in justitie? Nu securitatea i-a pus poprire pe vila din Voluntari, ci DNA-ul.

Dar ce este si mai dezamagitor in cazul Gica Popescu este declaratia de ieri, in care afirma ca nu va cere expertiza grafologica. Pai daca nu e scrisul lui, de ce nu? Pentru ca cel mai probabil Gica a mintit. La fel de dezamagitor e faptul ca unii ne tot amintesc ca a fost marele fotbalist, marele capitan la Eindhoven, Barcelona etc. De parca asta ti-ar permite sa fii mai imoral decat restul lumii!

Toate astea au o morala simpla. Nu vreau sa iau apararea fostului presedinte Ion Iliescu, dar daca s-ar fi realizat reconcilierea nationala pe care el o dorea, nu mai asistam la o vesnica vanatoare de vrajitoare, santaje politice si circ gratuit. Sa nu uitam ca institutia asta, CNSAS, a fost folosita pentru asasinarea unuia dintre cei mai mari poeti romani, Cezar Ivanescu, de catre Mircea Dinescu(Pe 29 ianuarie 2008, Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, a livrat presei “pe surse” dezinformarea că poetul de prestigiu Cezar Ivănescu ar fi colaborat cu Securitatea. Cei de la agenţia NewsIn fiind primii care au intoxicat presa cu informații calomnioase.) Numai si numai pentru fapta asta oribila, institutia asta trebuia "ucisa".

Inca mii de dosare si de dezvaluiri asteapta sa fie scoase la lumina, oameni santajati, cariere frante. Cat timp circul este asigurat, ce mai conteaza ca painea e neagra si veche?

Vezi si articolul acesta si acesta .

5 comentarii:

Anonim spunea...

Imbecilii nu-si dau seama ca povestea cu "colaborarea" este din ce in ce mai fasaita. Celor tineri nu le mai pasa dupa cum noua nu ne pasa ianinte de 89 ca x,y sau z au fost sau nu legionari, ilegalisti, regalisti. Conteaza ca azi, acum si aici e nasol si tara e pe mana unor hoti periculosi care ne-au vandut pe inca 50 de ani mai ceva ca la Yalta, Malta etc.
R.L.

anca spunea...

draga,io m-am saturat de dezvaluirile astora! acest organism parazitar(cum bine ii numea Vadim) trebuie desfiintat! au salarii nerusinat de mari,fac trafic cu dosare(hmm,da' nu ale baietilor din gasca lor)etc!
cit despre gica,ce are sula cu prefectura? adeca inteleg toata povestea cu mare fotbalist ,bla,bla,bla,da' ma intereseaza ,mai mult,moralitatea omului,ca a fost implicat in neste chestii murdare cu transfer de jucatori!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Daca cei care au turnat ar recunoaste cinstit ce au facut si s-ar cai, ar fi iertati. Banatenii l-au iertat pe Corneanu tocmai pentru ca a recunoscut colaborarea sa cu securitatea. Gica Popescu nu si nu! Va ramane patat ca Mona Musca!

Anonim spunea...

Cezar Ivanescu este un om de o moralitate deplina. Si-a trait viata si si-a scris opera asa cum numai un mare spirit o putea face, in deplin consens cu genialitatea sa si cu Dumnezeu.

Celor care astazi fac acte de bravura cu asa-zisele lor fapte de disidenta le amintesc ca poetul Cezar Ivanescu a fost singurul scriitor roman considerat cu adevarat un pericol pentru regimul comunist si pentru presedintele Nicolae Ceausescu, daca s-ar fi apropiat la mai putin de 100 de metri de tovarasu' ar fi fost impuscat pe loc. Nu a facut niciodata caz nici de suferinta sa, nici de saracie, nici de repetatele greve ale foamei, si-a scris poemele cu propriul sange, iar cartile sale tiparite nu reprezinta nici un sfert din cat a creat! Daca romanii vor dori sa si-l insuseasca ca mare spirit si mare poet european si universal vor avea numai de castigat, Cezar Ivanescu scriind cum a scris, in comuniune cu Dumnezeu, a trecut de mult de cele lumesti (asa cum sesiza si Noica, „peste tot am simtit ceva sacru in poezia" sau cum spunea un mare poet si editor arab citindu-l pe Ivanescu tradus in limba araba „Iata un poet cu mult mai mare decat Blaga“, si multumindu-i traducatoarei pentru extraordinarul dar...)

Romanii trebuie sa inteleaga ca cei iluminati ca Mihai Eminescu si iubitorii de tara si de Eminescu ca Cezar Ivanescu sunt rari pe acest taram sfasiat de tradari de tara, de Kgb-isti, de dinesti, de manolesti si de ale lighioane scapate din negura pentru a ne umple sufletele cu negura...

Sa dea Dumnezeu ca acest sfant popor roman sa se trezeasca! Ma rog, alaturi de Sufletul lui Cezar Ivanescu, pentru invierea poporului roman!

Ion de la Chiuiesti spunea...

De aceea il iubesc pe acest om! Iar pentru suferinta lui am suferit si eu si sufar si acum! Si stiu ca Dumnezeu va judeca pe cei vinovati, pentru ca nu va scapa nimeni de judecata lui!

Doamne ajuta!

PS. As fi dorit sa discut mai multe cu d-voastra. De fapt, as dori sa va pun doar o intrebare. Daca doriti si d-voastra, ati putea sa-mi lasati o adresa de mail, nu va aparea public.

Mediafax