vineri, 3 iulie 2009

Vom plati triplu serviciile medicale: plata, co-plata si spaga


Prin introducerea tichetelor de sanatate, statul roman ne ia de doua ori banii pentru acelasi serviciu, confirma surse din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Ministrul Sanatatii socoteste ca prin introducerea tichetelor de sanatate – care sunt, de fapt, chitante taiate de medici – nu se va mai acorda spaga in sistemul sanitar. Reprezentanti ai pacientilor il contrazic.

Pachetul de servicii de sanatate pentru care platim partial, conform proiectului de lege privind coplata, se suprapune cu pachetul de servicii suportate financiar de sistemul de asigurari de sanatate, pentru care ni se opreste lunar 5,2% din salariu. Cristian Vladescu, fost presedinte al CNAS si membru in comisia care a lucrat la proiectul legii tichetelor de sanatate, ne-a declarat ieri ca cele doua pachete nu se suprapun: "Din pachetul de servicii de baza, platit din asigurarile de sanatate si care inainte cuprindea aproape totul, s-a luat o mare parte din servicii si, in paralel, s-a introdus coplata". Surse din CNAS ne-au explicat insa ca nu s-a schimbat mai nimic. "Pachetul actual cuprinde aproape orice serviciu medical. Exceptie fac transplantul, operatiile estetice, unele servicii stomatologice pentru adulti si alte investigatii de acest gen. Micsorarea este nesemnificativa. S-au scos, practic, numai investigatiile foarte rar folosite – sub 100 de cereri pe an in toata tara –, iar pentru majoritatea s-au stabilit coplati", ne-au declarat sursele citate.Vezi tot articolul aici.

3 comentarii:

andreiraduM spunea...

de ce sa nu mulga vaca, de cate ori doreste guvernul?

Acest lucru a fost clar de cand au venit cu ideea, insa intr-un mod stangaci gaseau, ca si acum, aceleasi argumente sterile.

Cetateanul roman plateste de 2-3-4- ori mai mult decat orice alt cetatean al ue.
De ce?
pentru ca se pare ca are, iar daca nu are face rost, daca nu face rost, crapa in casa ca un ...prost!
Iertat sa-mi fie finalul, insa bulucesc iar aia cu coarne la gura mea si nu vreau sa le dau drumul ca cine stie ce mai iese.

O nopate linistita

dramoleta spunea...

Pai din ce sa-si mai tina afacerea si ministrul Ferrari daca nu tot din banii nostri?

Ce fac astia cu noi nu poate fi numit genocid?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pregatiti-va de ce e mai rau! Ni se pregatesc niste campanii de vaccinare obligatorii!

Mediafax