miercuri, 9 decembrie 2009

Scrisoare trista

In cursul diminetii mi-a parvenit via e-mail urmatoarea scrisoare, din partea unei persoane care nu de putine ori s-a aflat in valtoarea evenimentelor politice din Romania. Numele sau e mai putin important.

"Draga Ioane,

Inclin sa-ti dau dreptate. Geoana a fost lucrat de Vantu, in intelegere cu Basescu. Prostanacul a cazut in cursa. Dar oare nu e straniu ca romanii sa-si aleaga presedintele dupa o replica otravita si bine plasata a lui Basescu? Asa a fost si in 2004 cu Nastase. Eu am prevazut ca Basescu va fura cu nemiluita. De aceea, nu am avut emotii. Mi s-au confirmat toate[sau aproape toate] profetiile politice. Sunt trist, dezamagit si resemnat. Speram, evident, sa mi se infirme prognozele, sa fiu contrazis de rezultatele alegerilor. Nu a fost sa fie. Din pacate, istoria se repeta. Basescu a castigat prin frauda, toata tara stie asta, dar frauda nu poate fi dovedita. Asa ca....

E acelasi film ca in 2004. Am prevazut ca asa va fi. Urmeaza inca 5 ani de hahaiala. Asta e! Romania e o tara care merita numele de Absurdistan. De aceea, nu am avut emotii si nu am fost implicat sufleteste in aceste alegeri. Mai vazusem filmul asta, cum ti-am spus. Asa ca l-am privit cu detasare.

E foarte trist, dar nu mai e nimic de facut. Basescu e un blestem pentru Romania, e o nenorocire trimisa de Dumnezeu sau ingaduita de Dumnezeu. Ca o pedeapsa pentru pacatele noastre, pentru ca ne-am detronat sau omorat conducatorii. Vezi detronarea miseleasca a lui Cuza. Vezi executia maresalului Antonescu [decisa de rusi]. Vezi moartea lui Gheorghiu Dej[iradiat de rusi], vezi executia lui Ceausescu in ziua de Craciun [tot cu amestecul rusilor]. Romanii au vocatia esecului, spunea Cioran. Asta e specialitatea lor. Istoria lor e, in buna masura, cimitirul proiectelor ratate.

De aceea, in aceste zile mi-am amintit de una dintre Legile lui Murphy, care se potriveste perfect romanilor si care suna cam asa: "Natiunile nu vor actiona rational decat dupa ce vor epuiza toate celelalte posibilitati". Se pare ca nu am epuizat inca toate posibilitatile de a ne rata destinul istoric.

Cele bune,XYZ"

8 comentarii:

anca spunea...

Ioane,"Natiunile nu vor actiona rational decat dupa ce vor epuiza toate celelalte posibilitati".
asta e inspaimintator!! au trecut 20 de ani(ma refer doar la perioada post decembrista)si noi inca nu am epuizat celelalte posibilitati?
cati ani vor mai trece ,oare ?

Ion de la Chiuiesti spunea...

In vremurile astea, rational mi se pare sa faci greve, demonstratii, pana impingi guvernantii la picioarele tale si nu sa fii tu la picioarele lor. Nu noi poporul trebuie sa-i slujim pe ei, ci ei pe noi! Dar asta s-a uitat!

mirko spunea...

murphy avea rude in romania, cred! daca ceva va merge rau, sigur asa va fi!cioran are dreptate, eu am scris mai rau aici la tine, dar poate mai bine sa punem f. raul in fata!damaroaia s-a inselat cu cel putin 2 decenii, urmatorii 5 ani fiind deja asigurati!

Anonim spunea...

Mai avem 20 de ani de rabdat si de epuizat posibilitati. Cunosc multi someri, patroni de firme in faliment, pensionari carora nu le este gata dosarul pe 5 luni in urma, tineri fara nicio perspectiva serioasa de viata, care au votat Basescu???!!! Oameni al caror nivel de trai a scazut. Ce a fost in capul lor? Pot sa-i inteleg pe bugetarii privilegiati, pe clientii politici, chiar si pe cei care se vand pe un kil de ulei. Dar CEILALTI?
R.L.

Anonim2 spunea...

Si ar trebui sa-l blamam exclusiv pe Basescu pentru nenorocirile astea?
Este un joc la nivel mondial care isi urmeaza nestingherit cursul. Nici Geoana sau oricare alt politician roman nu ar fi schimbat soarta noastra in mai bine, din pacate.
Chiar uitam asa de usor ca este criza mondiala si ca nenorociri se intampla in toata lumea, mai cu seama in spatiul ortodox?
Nu sunt un fan Basescu, dar consider ca nici o mega campanie de demonizare a acestuia nu este corecta.
Aratati-mi unul mai breaz ca el si imi scot palaria!

Ion de la Chiuiesti spunea...

@anonim2:

Basescu nu trebuie blamat sau demonizat. El este insasi tata demonilor!

dramoleta spunea...

Cred ca scrisoarea exprima gandurile a cel putin 5 milioane de romani.
Apropos, luati de val, nu am mai discutat despre cei aproape 7 milioane de cetateni care NU au votat. Aia au devenit cantitate neglijabila pt Basescu si haita lui portocalie.

Anonim spunea...

@Drammie,
Cred ca cei 7 milioane o duc binisor sau nu sunt in tara si nu s-au sinchisit sa voteze in sectiile din strainatate. Cunosc cazuri in care salariati ai institutiilor de stat au fost dusi ca vitele la vot sub amenintarea pierderii locului de munca. In dreptul stampilei trebuiau sa puna un punctulet mic, sa se stie ca e votul lor si sa iasa la numaratoare, altfel Pac, i-ar fi ciuruit si pe ei.

Mediafax