luni, 3 mai 2010

Legea lustratiei - Legea dezbinarii

Regimul Basescu isi continua neabatut planul de dezbinare a poporului. Daca adoptarea unei legi a lustratiei ar fi fost benefica acum 10-20 de ani, acum efectele ei vor fi minime, intrucat batranii dinozauri ai regimului comunist si-au facut treaba si jocurile, iar cei marunti nu prea conteaza. Urmele sunt sterse. In schimb, cel mai probabil se va declansa un razboi al acuzelor intemeiate sau nu, o goana dupa vrajitoare asemanatoare primilor ani ai epurarilor comuniste. Fata morala a Romaniei nu se va spala cu aceasta ocazie, ci va experimenta noi tipuri de "bube, mucegaiuri si noroi", vorba poetului. Nu am, si nimeni nu are experienta aplicarii unei asemenea legi, dar am curajul sa pun pariu ca e vorba de un mare fâs, fara efecte notabile si vizibile. Si oricum cred sincer ca regimului Basescu ii scapa un amanunt esential: Poporul chiar s-a saturat de circ si vrea pâine!

5 comentarii:

anca spunea...

de fapt e vorba de legea luxatiei! :))
Ioane,nu fi asa sigur ca boborul s-a saturat de circ! o parte (5 mil.) precis nu s-a saturat!eu nu vreau nici macar paine,vreau liniste si respect ca ,apoi, vine ea si painea!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai nici nu era data legea si au fost abuzuri, d-apoi dupa aia! Daca om trai om vedea ce va fi.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Legea lustratiei este FOARTE BUNA, dar nu in forma actuala pentru ca acum sunt deja in functii copiii si nepotii "lustrabililor":).
Legea lustratiei trebuie aplicata tuturor celor care au GUVERNAT efectiv de 20 de ani incoace, pana la rudele de gradul IV !!!! Dupa care ar fi necesara urmarirea penala a celor care au subminat economia nationala!

mirko spunea...

cred ca te inseli! romanul vrea mai mult circ, mult de tot, asta-i piinea majoritatii, iar chelu' o stie! piinea, ha!, daca-i pe baza de bere, buna si aia!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Mirko, de la un timp am observat ca nu prea mai e lumea curioasa de politica, ca in alti ani. Ma gandesc ca asta e motivul, suprasaturatia!

Mediafax