luni, 21 iunie 2010

Tristetea poetului


Aflat intr-un moment greu al vietii, Adrian Paunescu dicteaza fiicei sale articolul aparut in "Jurnalul National" cu titlul "Scrisoare catre urmasii mei". Iata un fragment:

"Poporul român e condamnat la moarte. Liderii portocalii nu mai aud şi nu mai văd nimic, după ce au sărit la beregata salariilor, a pensiilor şi a indemnizaţiilor, au trecut la o redimensionare a balamucului. I se cer poporului român bani, după ce i se iau banii. Oligofrenii îi ameninţă pe cei care nu dau, fireşte, benevol, bani pentru tăşcălăul Băsescu-Boc şi ceilalţi. O râvnă specială dovedesc nemernicii să dărâme instituţia drepturilor de autor. Înapoi în copac, tuturor gorilelor păroase din jungla noastră! Înapoi în preistorie!

Cam asta e situaţia despre care voiam să vă vorbesc: faliment. Cam asta e mişcarea preferată a timpurilor noastre: prăbuşire. În ceea ce mă priveşte, nu cred că mai rezist. De aceea, m-am adresat vouă cu această scrisoare, ca să ştiţi ce e cu mine şi să nu vă surprindă nici una din nenorocirile care s-ar putea abate asupra mea. Va trebui să dăm înfăţişare concretă relaţiei dintre noi şi viitoarei despărţiri dintre noi. Natura, în jurul nostru, s-a dezechilibrat şi se autodistruge. Societatea, în jurul nostru, s-a dezechilibrat şi se autodistruge."

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Adrian Paunescu!

Citeste aici tot articolul.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cu tot respectul pentru poetul Adrian Paunescu ceva tipic romanilor ceva ce si o spun raspicat este lamentarea.
Nu poporule roman, daca ai trecut peste turci peste fanariotzi peste stalinism tu trebuie ca la urmatorul vot democratic sa cureti echipa Basescu Boc.Caci 2-3 procente se mai pot fura dar nu 10-15.altfel ajungem din nou la Eminescu si la intrebarea sa"Voi sinteti urmasii Romei? ......."Altfel orice tristete e respectabila dar nu ajuta la nimic.
Din Frankfurt.......

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, prietene din Frankfurt, romanii vor trece si peste asta. Tristetea e un sentiment normal, si cred ca se potriveste cu vremurile. Tristetea poetului pleaca, pe langa starea jalnica a tarii, si de la boala de care sufera.

anca spunea...

Ioane,dar are o boala incurabila? :(

If music be the food of love, play on... spunea...

Natura se echilibreaza in continuu, ea nu ramane niciodata in dezechilibru, aici greseste Paunescu...doar societatea s-a dezechilibrat cum a facut-o mereu si mereu de mii si mii de ani, mergand catre autodistrugere. Este cat se poate de evident ca suntem in picaj si ca neam si ca tara, si ca civilizatie, si ca orice vreti...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, nu exista boala incurabila, Dumnezeu poate vindeca orice.

Daca Dumnezeu a hotarat sa inceapa Apocalipsa, ale carei semne sunt evidente, si natura se va dezechilibra in sensul acesta.

anca spunea...

Ioane,din pacate exista!! altfel nu ar murii atatia oameni de boli incurabile!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai Anca, viata asta e trecatoare. Doar Dumnezeu e vesnic!

Mediafax