duminică, 26 septembrie 2010

Pescuirea minunata

"În Evanghelia de azi, vedem că Apostolul Petru, după ce arată că toată noaptea s-a ostenit cu pescuitul şi nu a prins nimic, voind să facă ascultare învăţătorului Său, adică Mîntuitorului, Îi zice: Învăţătorule, toată noaptea ne-am ostenit şi nimic nu am prins, dar după cuvîntul Tău (adică, crezînd cuvîntul Tău, voi face ascultare) voi arunca mreaja în mare. Şi aceasta făcînd, a prins mulţime de peşti, că li se rupeau mrejele, şi a făcut semn tovarăşilor lor din cealaltă corabie să vină să le ajute. Şi au venit şi au umplut amîndouă corăbiile, încît erau gata să se afunde (Luca 5, 6-7).

Vedeţi roadele sfintei ascultări a Apostolului Petru? Cu toate că toată noaptea se ostenise în zadar, însă, ascultînd de cuvîntul Domnului, a aruncat mreaja în mare şi mult s-a înspăimîntat de marea mulţime de peşti ce a prins, încît, căzînd în genunchi la Iisus, a zis: Ieşi de la mine, Doamne, că sînt om păcătos! (Luca 5, 8). Aşadar, roadele ascultării Apostolului Petru au început a se arăta cu minunea pescuirii de peşti şi au crescut foarte şi s-au înmulţit spre slava lui Dumnezeu prin vînarea atîtor suflete către Împărăţia lui Dumnezeu. Atît el, cît şi ceilalţi Sfinţi Apostoli, au devenit, prin ascultare faţă de Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, cei mai vestiţi pescari de oameni. Dar fiindcă ne este cuvîntul despre ascultarea de Dumnezeu şi despre roadele ce se nasc din ea, este bine să ştim că cel ce ascultă de Dumnezeu şi cel ce ascultă pentru Dumnezeu pe cel ce îl povăţuieşte pe calea mîntuirii, au aceeaşi plată, deoarece Însuşi Mîntuitorul a arătat acest lucru, zicînd: Cel ce vă ascultă pe voi, pe Mine mă ascultă şi cel ce se leapădă de voi, de Mine se leapădă (Luca 10, 16)."

Pr. Ilie Cleopa

3 comentarii:

Ingerul tau spunea...

In fapt Iisus pescuieste si daruieste celor care il iubesc si asculta.
Sa iubim mai mult si sa criticam mai putin. Cu asta cred ca suntem toti datori.
O duminica binecuvantata.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Raspunsul l-am postat pe blogul tau, prietene!

Anonim spunea...

@ingerul ,

ingerul meu nu poti fi , sub nici o forma , deci iti voi spune doar " ingerul " . Vreau sa te intreb ceva : cum poti aduna atata ratacire pe un singur blog ? Trebuie sa fie nemaipomenit de dificil , nu ? Si vii aici , la Ion , exact la " pescuirea minunata " , ca semn ca intr-o plasa pot fi si pesti buni , care se pastreaza , dar si pesti rai care se arunca ? Imi place ca ne indemni sa ne iubim , in timp ce ne oferi o infinitate de motive sa te criticam . Halal ...

Mediafax