duminică, 17 octombrie 2010

Esuarea unui proiect - Multiculturalismul


"Incercarile de a construi o societate multiculturala in Germania au esuat complet" a spus cancelarul Angela Merkel  in cadrul unei cuvantari tinute la Posdam.(vezi tot articolul)

Este prima declaratie de acest gen a unei personalitati de rang atat de inalt. Ea este cel putin ciudata si suna a dezamagire, in contextul in care agentii Noii Ordini Mondiale ne baga pe gat acest multiculturalism, parte integranta a "corectitudinii politice". Oricine face asemenea declaratii risca sa fie caracterizat ca un inamic public, urmand a fi facut praf de toate mijloacele mass-media(bineinteles ca Merkel a strecurat o portita de scapare in vorbele sale). 

Fundamentalistii corectitudinii politice  incearca de ani buni sa convinga ca amestecul culturilor ne va "imbogati", in timp ce pe plan practic asistam la o degradare accelerata a propriilor culturi, a identitatii nationale in paralel cu actualizarea permanenta a conflictelor etnice in aproape toate colturile lumii. Ura gaseste noi resurse, alimentata de situatiile in care trebuie sa suporti ca propria ta tara sa fie invadata de diferiti maimutoi si economia tarii sa fie preluata de mafiotii multinationali. Ni se spune ca suntem cetateni ai Europei sau mondiali, ca si cum asta ar tine de foame sau ne-ar face mandri. Sa fim seriosi! 

Daca in Germania, unde implicarea si ajutorul statului sunt substantiale, multiculturalismul nu functioneaza, presupun ca nu va functiona niciodata niciunde. Va fi doar o viata chinuita si amara pe care o vor suporta locuitorii Europei si nu numai. Pana cand?

4 comentarii:

Ada Angharad spunea...

Asa e. Germania e plina de turci, Austria la fel.Nu am nimic cu ei ca etnie. E doar o constatare. Daca nu reusim sa mentinem o societate multiculturala functionala, ca alta solutie avem? Parca mi -e teama de raspunsurile ppe care le voi primi.

Anonim spunea...

Problema care a declansat dezbaterea a fost declaratia presedintelui Wullf care spunea ca "islamul a devenit parte a Germaniei".Fortele de dreapta s-au revoltat impotriva presedintelui numit de ele.Uniunea Crestin Sociala a spus ca cine traieste in Germania trebuie sa accepte valorile tarii care isi au radacina in crestinism si umanism.De fapt undeva Huntingon vorbea de ciocnirea civilizatiilor.
Romania nu are inca 3 milioane de musulmani precum Franta sau Germania.deci macar O problema inca nu o are!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Huntington a scris "Ciocnirea civilizatiilor" la comanda. Stia despre conflictele ce vor urma intrucat era un "initiat". Este o problema total diferita, el se referea la relatiile inter-tari. Iar Wulff a facut o declaratie de linistire a problemelor deja acutizate.

Problema este aici: Liderii evrei din Germania au declarat in stilul caracteristic ca democratia si societatea germana sunt amenintate de extremism si ca guvernul trebuie sa ia masuri impotriva ideilor(!!!) antidemocratice!

Ion de la Chiuiesti spunea...

"Ciocnirile" sunt artificiale. E nevoie de petrolul arabilor, de resursele lor, dar si de "teroristi". Asta poate sa mentina dictatura "Noii Ordini Mondiale", caci daca ar fi pace, ce rost ar avea statul politienesc ce se instaureaza peste tot in lume?

Mediafax