miercuri, 24 noiembrie 2010

Mitropolitul Bartolomeu Anania, membru de onoare al Academiei Romane

Adunarea generala a Academiei Romane l-a ales prin vot secret pe mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, Bartolomeu Anania, ca membru de onoare al forului, a informat azi Biroul de presa al Mitropoliei Clujului Albei, Crisanei si Maramuresului.

"Aceasta onoare i-a fost facuta Mitropolitului Bartolomeu, in calitate de ierarh si om de cultura, ca o apreciere pentru opera sa de o viata, care numara nu mai putin de 30 de volume din toate genurile literare si teologice. Academia Romana a fost prima institutie de cultura din tara care a organizat si patronat o sesiune solemna dedicata Bibliei - editia jubiliara a Sfantului Sinod, la diortosirea (aducerea la zi din punct de vedere al vocabularului si limbajului bisericesc - n.r.) careia Mitropolitul Bartolomeu a lucrat peste 11 ani", se spune in comunicatul Mitropoliei.

Dumnezeu sa-i dea sanatate si viata lunga IPS Bartolomeu!

7 comentarii:

Ioana spunea...

Doamne tine-l pe IPS Bartolomeu Anania in sanatate, pe picioare si cu mintea limpede pana la cea din urma clipa a vietii lui ! Amin.

Anonim spunea...

nici preotii,nici prietenii,nici societatea nu m-au ajutat atat cat m-a ajutat Dumnezeu prin cuvantul scris al Cuvantului asa cum mi s-a adresat acesta in limba romana actuala,ca rezultat al muncii acestui sfant in viata si competenta sa echipa.

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Anonim, inseamna ca asa a lucrat Dumnezeu in cazul d-voastra. Doamne ajuta!

Andrei spunea...

Nu e legat de topic, dar esti din Chiuiesti si asta e bine. Am si eu ascendenta chiuiesteana, asa ca merita sa iti pun cateva intrebari. Dar nu pe forum, ci pe mail. Nu stiu in ce masura imi poti vedea adresa de e-mail, am postat commentul cu contul de Google. Da-mi un semn de viata.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Andrei, trimite adresa de mail printr-un comentariu la un articol vechi de-al meu. Toate comentariile la articole mai vechi de 3 zile trebuiesc validate si nu le va citi nimeni in afara de mine.

Anonim spunea...

Cica Petru Calian (PDL) si Videanu (PDL) vor primi "Crucea Transilvana" din partea Mitropolitului Anania !

hi hi hi :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai au ajutat refacerea Manastirii Nicula, unul dintre cele mai importante locasuri ortodoxe din Transilvania si Romania. Acordarea Crucii este o recunostere a meritelor lor, nicidecum un pasaport pentru rai. Hai sa renuntam la rautati gratuite!

Mediafax