joi, 4 noiembrie 2010

Un film "fantastic"

Citesc uimit un articol dintr-un ziar si vad si un video cum ca Sergiu Nicolaescu declara ca a vrut sa-l asasineze pe Nicolae Ceausescu. Si tocmai atunci a venit revolutia, vezi Doamne, si a ratat ocazia sa fie intaiul asasin al tarii. A mai declarat odata ca el a provocat vuietul care se auzea la mitingul din 21.12.89. James Bond pare a fi pistol cu apa in fata acestei piese de artilerie grea care este Sergiu Nicolaescu.

Impresia pe care mi-o lasa acest om acum, la 80 de ani este aceea a unui om care si-a pierdut busola. Asta dupa ce ani de-a randul si-a batut joc de o tara intreaga  refuzand sa dezvaluie adevarul despre evenimentele din Decembrie '89, mistificand realitatea si imbracand-o intr-o forma ce convenea unui grup restrans de indivizi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca facea parte din cei care au decis asasinarea lui Ceausescu in acea iarna.

Acum Sergiu Nicolaescu se gandeste cu nostalgie la vremurile cand el se "legitima" drept comisarul Moldovan si Mircea cel Batran sau vreun capitan, colonel sau maresal. Ba chiar cred ca nu a reusit niciodata sa se extraga din pielea acestor personaje, incurajat fiind de onorurile si cinstea de care a fost inconjurat in toate regimurile politice. Si banuiesc ca nimeni nu a avut curajul sa-i spuna ca ultimele sale pelicule au fost mai mult decat penibile. Cat despre intentia sa de a deveni un lunetist de nadeje al patriei noastre dragi Republica Socialista Romania in momente cand privilegii curgeau peste el, permiteti sa ma indoiesc!

PS. Filmele pe care el le-a realizat nu au atras niciodata fonduri altele decat de la statul roman, adica doar din banii contribuabililor. Am aflat cu groaza ca intentioneaza sa mai toarne un film, punand inca o data umarul la secatuirea visteriei nationale.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Un profitor al tuturor regimurilor. Pe vremea lui Ceausescu, un regizor castiga pentru un film contravaloarea unei Dacii, adica vro 20 de salarii ale unui muritor de rand.
Pacat ca s-a ticnit! Inainte de '89il apreciam ca actor si regizor. A trecut, insa, mult timp de atunci:)))
Ruxandra L.

anca spunea...

daaa,si marmota invelea ciocolata! haidi bre nea sergiu,ce dreaq ,mananci cacat de atatia ani si inca nu te-ai saturat?
penibil!!!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Probabil ca si-a creeat o lume proprie, si societatea, prin respectul pe care inca i-l acorda, ii intretine "arderea".

Mediafax