luni, 28 februarie 2011

Dezinformarea si deformarea istoriei

Vladimir Volkoff, in celebrul sau "Tratat de dezinformare" defineste aceasta ca o manipulare a opiniei publice in scopuri politice folosind informatii tratate cu mijloace denaturate. Judecand faptele ce se petrec cu repeziciune anul acesta si mai ales in ultimele zile vedem ca:

- Protestatarii egipteni plecati obositi la casele lor dupa zile de miscari de strada, au fost readusi in strada de zvonul cum ca Mubarak si-ar da demisia. Zvonul a fost raspandit de serviciile occidentale, lumea s-a intors in strada si Mubarak a fost lasat fara alternative, a  trebuit sa plece.
- "Sute" de morti in Bahrain, trupele regale impusca oameni. Nimeni nu a vazut mortii.
- Libia, “mii de morti”. Gaddafi "fuge" in Venezuela. Fiul sau "a trecut" de partea protestatarilor. Este acuzat de genocid. Marea Britanie si Obama e in fruntea anti Gaddafi-stilor. Nu pot uita Lockerbie. Si au nevoie de petrolul Libiei. Cresterea pretului petrolului ajuta dolarul, care fie vorba, nu e al Americii, ci al unui grup de interese ce instaureaza NOM. Cica Gaddafi mituieste cetatenii din Tripoli. Cu multi bani. Zvon aruncat pentru a trimite oamenii la banci si sa devina nervosi cand vor constata ca e minciuna. Chiar Jurnalul National cade in plasa minciunilor si ne arata un cimitir pe malul marii si niste gropari care cica ingroapa sute de morti. Ciudat, dar nu e nimeni capabil sa ne arate mortii.  Miile de morti se pare ca exista doar in imaginatia mass-mediei total aservite Vestului. Ma apuca rasul cand vad o reportera ce prezinta un beci ordinar si un tablou electric drept bunker al dictatorului libian pe Youtube.

Dupa decizia ONU de sanctionare a Libiei, mi-e tot mai clar ce vor sa faca cu Gaddafi, sa-l trimita in fata unei curti, sa-l umileasca si sa-l asasineze. Probabil ca nu-si vor manji ei mainile ca in cazul Milosevic si Karadjic, ci vor lasa un tribunal local s-o faca, dupa modelul lui Saddam. Au nevoie de un nou exemplu pentru cei care inca se mai opun planurilor Noii Ordini Mondiale.

In contrast cu ce se intampla in nordul Africii, nimeni nu face scandal pentru sutele de raniti in confruntarile cu soldatii regimului din Grecia. Nimeni nu face scandal pentru maltratarea protestatarilor din Londra.  Invingatorii intotdeauna au scris victoria. Acum o deformeaza inainte de a o scrie.

Vezi si:
- Poveste cu revolutii
- Marea cacealma
- Totusi, cine a castigat? 

UPDATE: Deoarece nu se justifica sub nici o forma o eventuala invazie a Libiei, mass-media repeta aceleasi minciuni ca in cazul Irakului. Gaddafi ar avea arme chimice pe care nu ar ezita sa le foloseasca! Minciuni si minciuni. Totul pentru petrolul libian!

13 comentarii:

anca spunea...

atata am de zis: citeste articolul asta ,e scris exceptional sant de acord cu tot ce scrie fata asta !

http://www.cotidianul.ro/138469-Marea-ipocrizie-a-politicii-externe-a-Europei

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai nu prea ai de zis. Fatuca zice mai cam ce zic eu, doar ca mie nu mi se par mai oprimati arabii decat romanii. Dar ma rog, "sa moara si capra lor" sa vada si ei ce democratie le aduc americanii si europenii, le fura petrolul, le mai da naiba pensia pe care le-o dadea Gaddafi si le baga Coca-Cola si multimarketuri la greu. Vai de ei va fi Anca!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Plus ca fatuca nu vede dincolo de textele masluite si trunchiate ale agentiilor de stiri!

anca spunea...

totusi e un articol destul de curajos,daca ma uit prin media nu prea vad articole asemanatoare ,ba din contra! va fi JALE,Ioane!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Normal. Tinerii nu spun adevarul pentru ca nu il cunosc, iar cei harsaiti si cu experienta se pot trezi aruncati in strada daca nu canta dupa cum le cere dirijorul.

anca spunea...

si apropo de corectitudinea presei ,vezi cazul Ducu Berzti si spune-mi daca ai vazut la moguli stirea despre el! pai,ori santem deontologi ,ori nu ma santem :)))))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pai ori suntem turnatori, ori nu mai suntem! Ducu, saracu, doar dadea cheia, din patriotism, bietu de el!

anca spunea...

daaaa,cica nu stia ce fac aia in garsoniera:)))ma lasi,bre nene dudu? ce credeai ca merg sa si-o puna cu fro fufa? :)))
PS. tot astept un semn de la A3 ,nica,niente,huooo,bagabontilor!

Anonim spunea...

Problema nu e daca pleaca sau nu Ghadafi , problema este cine ii urmeaza?
Desigur ca orice presedinte care incearca sa ramana pe viatza e de condamnat inclusiv Ghadafi , problema e sa avem o democratie reala si nu indusa .

Anonim spunea...

@anonim ,

sa intelegem mai bine : inca mai crezi in duma numita " democratie " ? Pai , frate , este cel mai negru praf in ochii multimii ! Este cea mai mare gogoasa servita celor multi de " cei putini " . Este mama minciunilor pamantesti . Este paravanul perfect al celor mai mari matrasenii LEGALE .

Dupa ce ai intalnit si democratia poti sa mai spui doar atat : Vino , Doamne Iisuse ! Amin !

Doamne , ajuta-ne !

Ion de la Chiuiesti spunea...

De acord cu anonimul de la ora 11.08. Unde mai exista democratie?

@Dumitza: S-a rezolvat, dar te rog sa urmarim evolutia acestei probleme.

anca spunea...

eee,lasa draga,uite cum se pregateste unchiu' Sam sa instaureze democratia SI in Libia :(

http://www.realitatea.net/sua-isi-redesfasoara-fortele-navale-si-aeriene-in-jurul-libiei_809116.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Bineinteles ca sacalii asta urmaresc. Cum libienii nu au de gand sa-l dea jos pe Gaddafi, o fac jigodiile astea!

Mediafax