luni, 7 martie 2011

Libia, o operatiune NATO?

După actele de terorism ale NATO din ultimii ani, după desconsiderarea flagranta a drepturilor omului şi a vieţii umane atunci când au acoperit Iugoslavia cu uranium saracit şi a distrus viitorul a sute de mii de copii irakieni, ar surprinde pe cineva să afle că Libia este frontul unei campanii NATO ?

De ce este NATO capabila am văzut deja în Iugoslavia, de ce este capabil Vestul am văzut în Georgia. Am văzut minciuni sfruntate, am văzut acte de crimă, crime de război şi crime împotriva umanităţii, toate “lustruite” de către mass-media controlata. Deci ar surprinde pe cineva că NATO într-adevăr actioneaza în Libia?

Figura infranta a unui băiat irakian de nouă ani, care tocmai i s-a spus ca întreaga sa familie a fost literalmente ştearsa de către o bombă NATO a fost la fel de neuitat ca zambetul curajos al “teroristului” de şase ani irakian a căror membre şi fata a fost smulse de o explozie provocata de un pilot “erou” NATO.

Interesant, "rebelii" din Yemen nu sunt revolutionari, ci "terorişti": Departamentul de Stat a ridicat nivelul de ameninţare de securitate de ţara ca “extrem de ridicate din cauza activităţilor teroriste şi tulburări civile". Interesant este că preşedintele Ali Abdullah Saleh, prietenul Washingtonului, a promis să-şi apere Guvernul său împotriva rebelilor ", cu fiecare picătură de sânge", dar nimeni nu vorbeşte împotriva lui. Unde sunt sesizarile la instanţa penală internaţională? În cazul lui de ce nu se solicita plecarea imediata?

Interesant este că în Libia lucrurile sunt complet si total diferite. Interesant a fost faptul că frontiera de est şi de vest au fost asigurate (Tunisia şi Egipt), dar echipamente şi oameni se “scurgeau” , interesant este că deja două echipe de forţe speciale ale NATO au fost capturate în interiorul Libiei (ale Marinei Regale Olandeze si SAS-ul britanic), interesant interviul Sky News cu un rebel “front-line "care vorbea cu un complet accent canadian.

Interesant este faptul că "profesionalismul" mass-mediei occidentale care sprijină fortele NATO teroriste răspândeste campanii de minciuni, jumătăţi de adevăruri şi mistificari împotriva lui Muammar al-Gaddafi şi guvernul său şi se aşteaptă ca telespectatorii şi cititorii lor de a înghiţi acesta momeala. Cate agentii de presa s-au referit la faptul că Libia are cea mai mare speranta de viata de pe continentul african? Cât de multe dintre ele s-au deranjat pentru cercetare şi să informeze telespectatorii şi cititorii că Muammar al-Gaddafi si al sau "regim" a început să distribuie bogăţia de petrol direct la oameni pentru a combate corupţia, oferind oamenilor Libia lui cea mai mare putere de cumpărare din Africa?

Cate au declarat că subnutritia este sub 5 procente, mai mică decât in multe state europene ale Uniunii, cât de multe ne-au informat că pentru a combate creşterea preţurilor la alimente, guvernul libian a abolit toate impozitele pe produse alimentare, cât de mulţi dintre ei au spus că rata mortalităţii infantile în Libia este cea mai scăzuta din toata Africa?

Interesant este că în mijlocul criticilor anti-Gaddafi au uitat să ne spună că Libia are indicele de dezvoltare umana cel mai mare dintre toate cele 54 de state ale Africii(incluzand atât Sudanul cat şi Sahara de Vest, ilegal anexata de Maroc), interesant este faptul că rata sărăciei în Libia este chiar sub a Olandei şi că acestea au refuzat sa explice ca Jamahiriya (sistemul de Guvernul libian) înseamnă "un stat al maselor" guvernat de populaţie prin intermediul consiliilor locale.

Interesant este că "revoluţionarii", alias "terorişti" sunt tolerati de NATO pentru a monta o insurecţie armată , de catre aceleaşi ţări care revarsau uraniu sărăcit peste copiii din Irak şi Iugoslavia, cele care fac apel pentru Muammar al-Gadaffi  să nu riposteze.

Ce ar trebui el să facă? Sa dea petrol Occidentului in termenii lor?

Timothy Bancroft-Hinchey ("Is NATO in Libya?"-Pravda)

Vezi si:
Dar oamenii?
Dezinformarea si deformarea istoriei
Poveste cu revolutii
Marea cacealma

4 comentarii:

Anonim spunea...

observatii de cunoscator

Anonim spunea...

Si totusi,experimentul depaseste previziunile.
Magoaja

anca spunea...

se pare ca e pe cale sa se intample

http://www.antena3.ro/externe/obama-nato-ia-in-considerare-o-interventie-militara-in-libia-120109.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Din pacate,se intampla sub ochii nostri. Adio nealiniere, neatarnare, libertate,independenta. Toate aceste cuvinte sunt luate in batjocura. Cand se vor trezi libienii la realitate, vor plange ca s-au lasat manipulati astfel. Le va lua Occidentul tot. Ba nu, vor ramane cu nisipul!

Salutari tuturor cu un plus pentru vecinul din Magoaja!

Mediafax