vineri, 29 aprilie 2011

O tara pentru un ciolan

Noi romanii stim cu totii ca UDMR este un soi de "anus contra naturii", o organizatie aparuta si tolerata datorita slabiciunii lui Ion Iliescu si a fortelor politice avide, idioate si nesatule de dupa revolutie. Acum Basescu are nevoie de unguri ca de aer. Guvernarea PDL ar disparea in ceata fara UDMR. Concesiile pe care Basescu si PDL-ul le-a facut acestei organizatii, formata dintr-o gasca de profitori si baroni imbogatiti dupa 1989 in afaceri cu statul slab si tolerant, nu duc decat la o concluzie. 

Basescu, in marea lui dragoste de ciolan, sacrifica Romania si cetatenii ei si ii ridica pe unguri. In vremuri normale, asta s-ar numi tradare nationala si ar fi condamnata si pedepsita cu moartea. Faptul ca Basescu a dat de pamant si l-a zburat ca pe o carpa pe consilierul Sebastian Lazaroiu, nu e rau. Oricum individul era un soi de "zero". Dar pana si acel "zero" a avut o zvacnire de patriotism cand a afirmat ca UDMR-ul,  fiind o anomalie, va disparea in timp. 

In speranta ca vom mai trai vremuri normale, va doresc cele bune!

8 comentarii:

anca spunea...

hahaha,asta e pentru "zvacnirea de patriotism" lazaresc!! pe asta il cheama,de fapt,slugaroiu!
cat despre honvezi,astia n-ar trebui sa existe in politica dapoi sa mai si guverneze si sa fie curtati(ca niste caini in calduri) de toate partidele parlamentare :(

Anonim spunea...

Din serialul " O statuie.... va rog ! " :

http://tanasadan.blogspot.com/2011/04/tupeul-sovinismului-maghiar-din-romania.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da anca, astia nu ar trebui sa existe in politica. Pai pana si slugaroiu de care vorbesti a constatat asta, nu?

@anonim: Dan Tanasa este un roman ortodox curajos, cum ar trebui sa fim multi. Este inconjurat de dusmani si lupta fara teama!

anca spunea...

Ioane,nu stiu dac n-a fost pus sa constate,de fapt :))))) se stieeee :))) base e iubitor de partidul dracului in sutana :) sa vedem incotro o vireaza slugaroiu :))) consilier pe la pedelatrei,paregzamplu
nu-mi plac nationalismele comandate,nationalismul il simti ,te nasti cu el ! valabil si pentru penelistii care se dau fete mari azi
pfff,m-ai starnit :))))

Ion de la Chiuiesti spunea...

La PNL si PDL nu am vazut nimic care sa semene cu dragostea de tara si de oameni. Nici o masura pentru oameni, NICIODATA! Cat despre Crin, ala traieste, dar traieste degeaba. Singurul lucru bun pe care l-a facut in viata este ca l-a dat jos pe Tariceanu, un alt dusman al poporului.

Nicolae Nicu spunea...

Eu unul nu prea cred că "organizaţia" va dispărea. Nici în timp, nici în spaţiu. Sînt perioade cînd ea se poate replia, metamorfoza, camufla, dar de dispărut nu cred, căci năravul din fire...

Cum năravul unei seminţii nesedentare geografic, adică fără vatră naţională, deci migratoare, este acela de teritorializare prin efracţie, cu alte cuvinte, de încuibare şi încăpuşare pe proprietatea organică a altora, întocmai ca o molimă, lecuirea ei sau lecuirea de la sine este mai degrabă improbabilă.

De aici vine această continuă fîţîire istorică a ei, cu hangerul în mînă, ba pentru pătrunderea şi expansiunea din centrul Asiei spre nutrimentele şi adăpătorile europene, ba pentru cîmpiile mănoase şi munţii împăduriţi ai Transilvaniei, ba pentru inima mineralieră, secuizată de bunătate şi toleranţă milenare sinucigaşe, a României atotcuprinzătoare de sine.

De aici perpetuul travesti politic al "organizaţiei" sale reprezenative, fie că ea s-a numit PNM, ca în anii '20, fie că s-a numit MADOSZ, ca în anii '40, fie că s-a numit COMNM (Consiliul Oamenilor Muncii de Naţionalitate Maghiară), ca în anii '70-80, fie că se numeşte UDMR, ca azi.

Cîtă vreme nu se înţelege sau nu se acceptă adevărul că în societatea contemporană un partid constituit pe criterii etnice este anacronic şi că, de fapt, el ascunde structural o organizaţie şovinistă, destructurantă naţional şi teritorial prin însăşi raţiunea sa de a fi, trăinicia statului şi neviciata funcţionare a instituţiilor sale politice şi administrative, buna convieţuire a tuturor cetăţenilor şi comunităţilor, pacea socială şi democraţia însăşi vor fi expuse în permanenţă unui risc existenţial iminent.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Draga prietene, sunt de acord ca nu va disparea. Dar ar fi interesant de vazut ce s-ar intampla daca s-ar ridica pragul electoral la 10%?

Nicolae Nicu spunea...

Organizaţia ar obţine 10,5% din voturile corect exprimate şi validate. Pam-pam!

Mediafax