luni, 23 mai 2011

Vesnica problema tiganeasca

Astazi am auzit la Kanal D ceva de genul:  "Nu mi-e frica de nimeni decat de Dumnezeu, dar daca as vedea o sansa, si la el m-as da"(in sensul violent). Cuvintele de hula apartineau lui Vali Vijelie, tigan lautar, scandalagiu si adulter in timpul liber. Unde sa "integrezi" asemenea comportament? Cu cine vrei sa faci o societate civilizata?

Pai daca Vali Vijelie ar sari la Dumnezeu, ce problema ar avea sa sara la o femeie s-o bata(cum a facut saptamana trecuta) sau sa distruga o masina? Ce diferenta este intre el si tiganul asasin Mailat sau Bercea Mondial? Toti folosesc violenta in rezolvarea problemelor.  Indiferent de sumele de bani pe care acestia le detin, ei nu pot renunta la stilul de viata asociat infractiunilor. Cu banii nu pot cumpara cultura si educatie, dar nici macar nu o doresc. Ba mai mult, prin manelizare, prin promovarea in mijloacele mass-media a stilului de viata opulent si dezmatat specific tiganesc, se altereaza tineretul nostru care ajunge sa imprumute obiceiurile pagane si destrabalate ale acestora.

Strigatele de ajutor adresate de asociatii si ONG-uri pe la Bruxelles care cer ajutor pentru integrarea tiganilor sunt doar pacaleli menite sa stranga fonduri care se pierd in hatisurile administrative al firmelor. Vrem, nu vrem, trebuie sa recunoastem ca problema tiganeasca exista si nici nu se intrevad solutii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

va intreb domnule Ion ce solutie vedeti dvs ca simplu cetatean la aceasta problema? din germania

Ion de la Chiuiesti spunea...

Solutia o vad ca aceea aplicata in cazul evreilor. Li s-a permis sa-si faca stat pe teritoriul Palestinei, propunerea initiala la inceputul secolului trecut fiind Uganda.

Ar trebui sa li se aloce pamant pentru a-si face si ei o tara a lor. In Australia sau Africa.

D-lui din Germania, cu stima!

Anonim spunea...

Culmea si eu vad aceeasi solutie!Problema este ca nici India sau alta tara nu ii recunoaste ca parte a sa de aceea u stiu care tara va renunta la pamintul sau ptr ai primi.Singura sansa ar fi vreo insula de unde sa poata pleca totzi foarte greu .

Mediafax