marți, 2 august 2011

America este un parazit pe spinarea economiei mondiale

Statele Unite traiesc peste posibilitatile lor financiare, "ca un parazit pe spinarea economiei mondiale", iar dominatia dolarului in tranzactiile globale este o amenintare la adresa stabilitatii pietelor financiare, a declarat presedintele rus Vladimir Putin.

"Gratie monopolului exercitat de dolar, SUA reusesc sa transfere o parte din problemele lor pe spatele economiei mondiale", a spus liderul de la Kremlin, citat de Reuters. "Daca la ei are loc o disfunctionalitate de sistem, ea afecteaza pe toata lumea. Tari ca Rusia si China isi tin in dolari o parte semnificativa din rezervele valutare. Ar trebui sa existe si alte monede de rezerva", a apreciat Putin, aflat intr-o tabara de vara a tineretului pro-Kremlin(sursa).

2 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Putin are puţin mai multă dreptate. Aşa e. E drept, că şi Rusia dacă strănută pe-aici, prinde guturai toată Europa. Mi se pare, însă, că declaraţia liderului de la Kremlin, legendat în prim-ministru, este menită a da... o infuzie de capital monedei europene, recomandînd-o fabulosului Beijing!

Dar, să fiu al mamii dacă nu am "filingul" că, de astă dată, răul economico-financiar nu vine de peste Ocean, ci tocmai de dincoace... Aşa că, întărîtă-i drace! Este singura noastră şansă.

Ion de la Chiuiesti spunea...

E greu sa scoti dolarul de pe piata. Nu uita ca Beijingul detine valori uriase pe continentul american.

In tot acest talmes-balmes, nimeni nu e de capul lui. Cred ca este doar un scenariu pus la punct de catre .. stii tu cine!!!

Mediafax