miercuri, 3 august 2011

Portia de umilinta

Pedepsirea dusmanilor Noii Ordini Mondiale este un act obligatoriu si neaparat doar insotit de umiliri josnice. Imi amintesc procesul si executia sotilor Ceausescu, pedepsirea Serbiei bombardata in zi de mare sarbatoare ortodoxa, procesul si moartea lui Milosevic, procesul lui Karadjic, miscarile orchestrate din nordul Africii, din Siria. Umilirea conducatorilor, dar si a popoarelor.

Astazi am vazut la CNN fragmente din simulacru de proces care a inceput la Cairo, unde fosti conducatori sunt tinuti in custi care amintesc de umilirea lui Baiazid de catre Timur-Lenk. Lasand la o parte politica interna, dictatoriala sau nu, daca e sa luam mai multe surse, politica externa a Egiptului a ajutat la mentinerea pacii si stabilitatii in Orientul Mijociu. Care este motivul adevarat al debarcarii lui Mubarak de catre aliatii sai vestici, dar si de catre Israel? Pentru ca, sa fim cinstiti, fara voia acestora nu s-ar fi intamplat niciodata nimic in Egipt. Daca libienilor vor sa le fure petrolul, ce vor de la egipteni? Sub pretextul unui val de miscari asa-zise eliberatoare se ascunde declansarea razboiului impotriva Iranului, adevarata miza?

PS. In 1989 Ceausescu nu a avut sustinatori care sa lupte in strada pentru el, in vreme ce in Egipt lumea este impartita in tabere pro si contra Mubarak care se bat in orase. Coroborata cu alte date, nu cred ca "dictatura" lui Mubarak a fost foarte apasatoare. Asa cum in Turcia armata a fost implicata in viata politica in sensul ca a blocat ajungerea la putere a fundamentalistilor islamici, asa si guvernul Mubarak a oprit partidele islamiste. Dar acum Fratia Musulmana are cale libera.

2 comentarii:

anca spunea...

Ioane,multam pentru aceasta postare :)
absolut nimeni nu discuta despre aceasta inimaginabila mizerie :( am urmarit pe net(bloguri,presa) nica ... rusine,media rromaneasca :(
deci,propun ca aceasta sa fie imaginea anului ...incredibil,am ramas socata cand am vazut azi dimineata stirea asta :(

Ion de la Chiuiesti spunea...

Presa este aservita aproape in totalitate NOM. CNN dadea pe post interviuri cu diferiti indivizi care erau platiti clar de ei. "Experti" gen Radu Tudor, Ciuvica, etc.

Mediafax