miercuri, 29 octombrie 2008

Din nou, o minciuna menita sa prosteasca populatia lumii

Ce stire se arunca azi pe piata:

În ritmul actual de consum al resurselor de pe Pământ, omenirea va avea nevoie începând cu anul 2030 de încă o planetă identică cu Pământul pentru a-şi asigura nevoile de resurse, conform unui raport al World Wildlife Found (WWF), transmite AFP.

Amprenta ecologică a omenirii, variabilă ce evaluează gradul de consum al resurselor naturale disponibile pe Terra, depăşeşte cu 30% capacitatea planetei noastre de a se regenera, se precizează în raportul alcătuit de WWF sub titlul 'Planeta vie 2008'.

Presiunea exercitată de omenire asupra resurselor epuizabile ale planetei s-a dublat în ultimii 45 de ani în urma creşterii demografice şi a consumului individual ce corespunde unui nivel din ce în ce mai ridicat de confort personal, se mai precizează în raport. Această supraexploatare duce la epuizarea resurselor din ecosistem, concomitent cu acumularea a din ce în ce mai multe deşeuri şi substanţe poluante în aer, apă şi pământ.

Despăduririle pe arii extinse, penuria de apă potabilă, declinul biodiversităţii şi dereglarea climatică provocată de emisiile de gaze cu efect de seră 'pun din ce în ce mai mult în pericol bunăstarea şi dezvoltarea tuturor naţiunilor', susţine WWF.

'Indicele de planetă vie', instrument folosit pentru măsurarea evoluţiei biodiversităţii pe glob şi bazat pe date despre 1.686 de specii de vertebrate din toate regiunile globului, a scăzut cu 30% în ultimii 35 de ani, se mai precizează în raport. Declinul acestui indice face aproape imposibil obiectivul declarat de Convenţia de la Rio privind menţinerea diversităţii biologice şi reducerea eroziunii biodiversităţii mondiale până în 2010.

Un alt indice al amprentei ecologice mondiale este 'amprenta apei' care evaluează presiunea exercitată asupra resurselor de apă potabilă la un eşalon naţional, regional şi mondial, în urma consumului de apă. Apa este o resursă inegal răspândită pe suprafaţa globului. În prezent aproximativ 50 de ţări se confruntă cu un stres hidrologic sever sau moderat. În plus, numărul oamenilor care suferă din cauza penuriilor de apă, tot anul sau în anumite perioade ale anului, va creşte din cauza schimbărilor climatice, mai susţine raportul WWF.AGERPRES/

Gogosi...bau-bau-ri de adormit copiii. Sa lase ei taranii sa cultive pamantul in modul stravechi in care il cultivau, si veti vedea ca sunt resurse pentru toti.

Niciun comentariu:

Mediafax