miercuri, 17 decembrie 2008

Americanii din marile oraşe sunt nevoiţi să trăiască în stradă

Numărul persoanelor fără adăpost a crescut cu 12 la sută în 2008 faţă de anul trecut, această tendinţă păstrându-şi o linie ascendentă. Majorarea numărului persoanelor fără adăpost a fost evidenţiată în 19 din 25 cele mai mari oraşe din SUA. Una din cauzele creşterii numărului aurolacilor este criza ipotecară: peste 2 milioane de familii au fost aruncate în stradă pentru că nu au fost capabilă să-şi achite ratele.

Creşterea numărului vagabonzilor a început în ianuarie 2008, iar în iulie, cererile pentru ajutor social au depăşit cantitatea de cereri pentru primul semestru al anului 2007.

Numărul total al aurolacilor în 2007, potrivit NAEH, a fost în jur de 3,5 milioane persoane. Potrivit agenţie americane RealtyTrac, în 2008 2 milioane de familii nu au fost în stare să-şi achite creditele şi au fost silite de bănci să-şi părăsească locuinţa. Doar în New York, în luna septembrie, peste 2747 de familii au cerut ajutoare sociale din partea statului, pentru că au fost lipsite de locuinţă.

În bugetul din 2009, a fost rezervată o sumă doar de 3,9 miliarde de dolari pentru ajutorarea păturilor socialmente vulnerabile, suma insuficientă pentru garantarea unui minim necesar.


Sursa:Frontpress

Niciun comentariu:

Mediafax