joi, 30 aprilie 2009

Israelul amenintă UE


Israelul este foarte nemulţumit de comentariile făcute de reprezentanţii Uniunii Europene despre guvernul său şi procesul de pace cu palestinienii, ameninţând să pună capăt rolului de mediere a blocului comunitar în regiune, scrie EUObserver.

"Israel cere Europei să coboare tonul şi să poarte un dialog discret", a spus directorul adjunct pentru Europa al Ministerului israelian de Externe, Rafi Barak, în faţa ambasadorilor europeni din Israel, scrie cotidianul Haretz. "Dacă aceste declaraţii vor continua, Europa nu va mai face parte din procesul diplomatic, şi ambele părţi vor pierde", a precizat el.

Comisarul european pentru afaceri externe, Benita Ferrero-Waldner, este la originea îngrijorării guvernului israelian, după ce Uniunea Europeană a îngheţat planurile de îmbunătăţire a legăturilor blocului comunitar cu statul evreu la începutul acestui an. Înţelegerea actuală, care defineşte relaţiile între UE şi Israel, a intrat în vigoare în decembrie 2008, însă a fost suspendată în ianuarie, în urma ofensivei israeliene de 22 de zile în Fâşia Gaza, acţiune care s-a soldat cu moartea a 1,400 de palestinieni. Sursa evz.ro

Ce putem intelege de aici? "Ciocu' mic sau o luati in freza!" Pe cine vor capii Europei sa-i bage in UE! Pai daca acum te ameninta, atunci te vor calca in picioare!

Un comentariu:

anca spunea...

ehe Ioane,sa vedem care tari vor face ciocul mic!!crezi ca nu vor fi?

Mediafax