joi, 9 aprilie 2009

Vestul nu e interesat deloc de situatia din Moldova


Televiziunea cu cel mai mare impact international, CNN, a ignorat practic in cursul zilei de marti protestele extinse din Republica Moldova. CNN a mediatizat pe larg revolutia trandafirilor din Georgia, cea a lalelelor din Kirghizstan si cea portocalie de la Kiev, insa a ignorat protestele spontane de la Chisinau fata de fraudarea alegerilor de catre comunisti. EuroNews a acordat o atentie limitata protestelor de la Chisinau, prioritatea fiind constituita de efectele cutremurului din Italia.

"Revolta din Moldova, organizata pe Twitter", si-a intitulat CNN reportajul postat pe site, referitor la evenimentele din Republica Moldova. Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat marti, in cadrul unei adunari spontane, in centrul Chisinaului, la o zi dupa protestele pasnice care au avut loc luni in capitala. CNN preciza ca majoritatea manifestantilor erau studenti si planuiau sa protesteze impotriva alegerilor despre care sustin ca sunt falsificate. Demonstrantii sustin ca Partidul Comunist aflat la putere a manipulat rezultatele alegerilor de duminica, facand sa iasa castigator cu 50 de procente.

EuroNews arata ca presedintele Vladimir Voronin acuza Romania de faptul ca s-a implicat in problemele interne ale acestui stat. Ministerul rus de Externe a declarat ca revolta de la Chisinau este un complot ce urmareste subminarea suveranitatii unui fost stat sovietic. Intr-un comunicat al Ministerului de Interne al Republicii Moldova se arata faptul ca, in cazul in care situatia o va cere, acesta va interveni cu arme de foc. Conform Euronews, in cursul noptii aproximativ 200 de persoane au fost arestate, fiind acuzate de jaf, furt, huliganism sau tulburarea linistii publice. Confruntarile de la Chisinau s-au soldat cu moartea unei femei si ranirea grava a catorva zeci de persoane. ziare.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar este asa de greu de priceput ca Moldova nu e in cartile UE?!
Nu e o tara atat de buna de jumulit ca resurse naturale si umane ca Romania!!!
Noi, aici, la gurile Dunarii si poalele Carpatilor suntem buni de jecmanit si de ametit cu ajutorul din "vest"!
R

Ion de la Chiuiesti spunea...

E buna de jumulit, dar jocurile sunt facute la alt nivel. Orice e bun daca e pe gratis.

anca spunea...

desigur ca nu a dat stirea!!ca doara nu se vrea ,precum in alte state, revolutie portocalie!
sint dezamagita si de atitudinea liderilor din opozitia lor! jalnic!

dramoleta spunea...

Da! "No breaking news" pentru revolutia de la Chisinau.

In timp ce romanii credeau in ceea ce se intampla, CNN transmitea imagini din Italia; urmarile cutremurului. Atunci am inteles ca revolutia de la Chisinau nu va avea sanse de reusita.

Mediafax