luni, 27 aprilie 2009

Victor Rebengiuc despre romani: "nemancati si pomanagii"

"Eu aproape că nu mai deschid televizorul, nu prea mă mai uit la ştiri, sunt atât de contradictorii de la clipă la clipă, încât nu vreau să-mi încarc memoria cu ele. Ce constat este că avem un Guvern de diletanţi care încearcă tot felul de măsuri, fac experimente pe spinarea noastră, fără să aibă idee ce trebuie să facă de fapt şi prin asta induc panică în populaţie. Noroc că perspectiva mea de viaţă nu mai e foarte vastă. Nici nu sunt parlamentar ca să pot asigura copiilor mei un trai îmbelşugat după un singur mandat. Eu am acelaşi „mandat” de vreme îndelungată, de 50 de ani de teatru, dar n-am putut să fac mai nimic din punct de vedere al bunăstării materiale. Lor le ajunge un mandat de patru ani ca să devină bogaţi cu tot neamul lor. În schimb, li se pare excesiv să încaseze cineva şi pensie, şi salarii."

"Suntem nişte nemâncaţi şi nişte pomanagii. Ne place pomana, ne plac foloasele fără prea multă muncă şi fără nici o responsabilitate, asta e..."

"Toată clasa politică ar avea nevoie azi de hârtie igienică, dar mai ales ultimii, care au promis marea cu sarea şi acum dau din colţ în colţ, dând vina pe criza internaţională şi pe guvernarea anterioară ca întotdeauna. E prea mult circ, asta e incredibil! Uitaţi-vă la toată amploarea care s-a dat arestării lui Becali. Cum ne-au ţinut clipă de clipă cu ştiri despre asta! Ce mă interesează pe mine dacă e sau nu arestat Becali? Sunt atâţia oameni în ţara asta arestaţi pe nedrept pe care nu-i ia nimeni în seamă, ce mă interesează pe mine problema lui Becali care, slavă Domnului, are de ce să stea în puşcărie, iar el ştie foarte bine asta. Care e problema? De ce se duc toţi să discute? Obsesia ratingului e îngrozitoare, nu se poate să nu mai ai nici un respect pentru nivelul cultural al acestui popor, pentru nevoia lui de informare reală, cu ce drept să mă ţii tu, televiziune de ştiri, legat o săptămână de poarta tribunalului, ca să aflu dacă e sau nu arestat Becali? Cu ce mă încălzeşte pe mine dacă el stă sau nu închis şi care este relevanţa acestui fapt pentru viitorul acestei ţări? Asemenea subiecte nu interesează decât mahalaua, toate cancanurile astea, bârfele, iar dacă tu, televiziune, îi ţii pe oameni numai cu asemenea poveşti, atunci ei nu fac nici un progres şi la nivelul ăsta rămân. Şi la nivelul ăsta se şi votează, nu ştiu de ce ne mai mirăm! Perspectiva acestei ţări aşa se vede acum: la nivel de bârfă şi de mahala, nu se discută nimic esenţial pentru viitorul ei. Iar problemele esenţiale nu sunt abordate cum trebuie, pentru că aceia care ar trebui să fie responsabili de ele sunt ei înşişi în panică. După toate semnele, acest Guvern nu ştie să ţină volanul în mână, parcă nici n-a făcut şcoala de şoferi. Or fi dintre cei care au luat carnetul pe mită, în Argeş. După 20 de ani de la Revoluţie, România e degradată moral, chiar dacă material stăm mai bine, iar asta ar trebui să ne dea de gândit."

Din interviul acordat "Gandul"

8 comentarii:

anca spunea...

in mare parte are dreptate! da' nu cred ca e cel mai nimerit personaj(eu nu pot sa-l numesc personalitate)sa vorbeasca despre asta!!

anca spunea...

intra aici,un blog f.curajos!
http://tanasadan.blogspot.com/2009/04/nici-un-politician-roman-prezent-la_27.html

Ion de la Chiuiesti spunea...

Anca, oricine poate sa aiba o opinie, indiferent ca e Rebengiuc, Piersic sau badea Ion. Parerile de mai sus sunt destul de normale vizavi de ce se intampla in tara asta.

anca spunea...

vai de mine,dar nu am spus ca nu poate! sigur ca poate,asa cum putem si noi! si nici nu l-am contrazis,am zis doar ca nu-mi place individul! imi aduc aminte de nefasta perioada cederista(era un infocat activist)!
ciorbea a inceput pomenile atunci cind li se dadea disponibilizatilor niste compensatii nerusinate!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Vad ca spune ca Romania sta bine "material". Poate pentru cei care cumuleaza pensia cu salariul.
Lui ii este bine, fara indoiala.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da Ruxandra, dar vezi tu ca nu deranjeaza bugetul Romaniei cateva zeci de actori, care cumuleaza salariul cu pensia. Bugetul e gaurit cu constiinciozitate de catre guvernanti si de clica lui Basescu, cum inainte era gaurit de gasca lui Tariceanu. Daca parlamentarii isi permit sa aiba atatia bani, nu vad de ce importanta sociala a muncii prestate de actori nu e cel putin egala cu adormitii aia din parlament. Eu sa fiu parlamentar as munci pe gratis. Si ca mine s-ar mai gasi vreo 321 de insi. Sigur.

flavius spunea...

Ziua buna!
Poate ca cu unele lucruri nu putem fi de acord dar ceea ce spune Rebengiuc este rupt din realitate. Cam ăştia suntem. Apoi ar fi cazul ca oamenii de aceasta talie sa iasa si sa vorbească, sa iasă in piaţa publică şi să zgîlţîie aşa-zisa opine publică...
Toate cele bune

Unknown spunea...

Deranjeaza mult de tot cand unul ca Rebengiuc spune adevarul in fata. Si doare, ne ustura chiar si atunci cand o spune unul ca el. Insultele unui grobian ca Basescu ne alinta. Pe mine, personal, aceasta realitate ma inspaimanta.

Mediafax