marți, 27 octombrie 2009

Români stabiliţi în Ungaria au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară


Mai mulţi români au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară, iar unii s-au ales chiar şi cu geamurile sparte. Oamenii spun că poliţia nu se implică, ba chiar că i-ar susţine din umbră pe extremişti.

Marin Crişan şi-a făcut acum câţiva ani o casă în localitatea Battonya, într-un cartier în care mai locuiesc români, unguri şi sârbi. Au trăit în linişte până acum, când omul s-a trezit cu geamurile sparte. Mai mult, în cutia poştală a găsit şi o scrisoare de ameninţare.

Românii din localitate spun că se tem, mai ales că poliţia nu a făcut nimic pentru a-i prinde pe extremişti. Autorităţile locale se declară îngrijorate de incident. Celorlalţi români care trăiesc în Battonya nu le vine să creadă că în mica localitate s-au întâmplat astfel de incidente.

Garda Maghiară este o organizaţie de extremă dreapta din Ungaria, fondată în 2007 de partidul Jobbik şi scoasă în afara legii de Tribunalul Budapesta în decembrie 2008. Realitatea.net

4 comentarii:

mirko spunea...

si cind ma gindesc c-am fost la citiva firfirei sa ma mut la honvezi.era p-acolo si una bucata single, da' norocu' m-a facut sa ma las pagubas! :lol:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am intalnit romani fericiti!?

anca spunea...

daca era invers situatiunea? sa vezi ce mai latra udemereul! astia e extremisti buni,n-asa? lua-i-ar aghiuta in spinare!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eu as umple Harghita si Covasna cu moldoveni de peste Prut, sau cu chinezi d-aia cu geamantane multe!

Mediafax