duminică, 20 martie 2011

Un razboi inegal si ilegal sau cum sa furi petrolul unei tari

Coalitia monstruoasa formata din mai multe tari, avand ca varf de lance tocmai state si conducatori corupti  in care Libia a pompat bani si investitii(Franta si Italia) a inceput sa bombardeze o tara care depusese armele de doua zile. Ce bombardeaza acesti criminali "cu legitimatie"? Industria si infrastructura. Printre altele, si oameni nevinovati.

Cu ajutorul unor triburi corupte cu bani, s-a creat motivul. Consiliul National Tranzitional din Libia, guvernul ad-hoc al rebelilor a fost recunoscut de Sarkozy, o tampenie fara seaman. Pentru un pumn de arginti acesti rebeli si-au vandut de fapt tara si resursele, s-au lasat folositi si au dat o anumita "legitimitate" coalitiei.

"Aceasta este de fapt un "conflict" foarte manipulat şi oamenii din Libia vor suferi cel mai mult si nu va dura foarte mult timp pana cand adevarata revolta populara va realiza că nu mai au nici un control asupra ţării lor, deoarece Statele Unite, Franţa, Italia şi Marea Britanie l-au preluat" spune fostul corespondent de razboi si investigator ONU Keith Harmon Snow pentru RT.

Asa-zisa misiune in Libia a occidentului nu are nimic umanitar. Populatia Libiei avea cel mai ridicat nivel de trai din zona, cel mai bun sistem de sanatate, cea mai mare speranta de viata, educatie la nivel occidental. Ce va urma? Scenariul binecunoscut. Tara se va indatora pentru refacere, tulburari interne fara sfarsit, foame, mizerie. Petrolul isi ia ramas bun!

Rusia cere incetarea focului. Cam tarziu. De ce nu s-a opus in consiliul de securitate ONU, ca doar stia ce va urma? De ce nu s-a opus China? Atitudini ciudate si duplicitare. Secretarul Ligii Arabe dar si Uniunea Africana cer incetarea imediata a focului. Au realizat marea porcarie ce se petrece. Azi in Libia, maine oriunde!

Intre timp la posturile noastre de televiziune apar tot felul de "experti", care mai de care mai ridicoli. Printre ei, cu o atitudine absolut sideranta si idioata, CT Popescu. El aproba atacul criminal. Doar Claudiu Saftoiu, intr-un moment de sinceritate spune ca "un lucru este cert, se subtiaza controlul tarilor arabe asupra petrolului" Si are dreptate. Acestia(arabii) vor deveni doar sclavi pe plantatia Noii Ordini Mondiale. Ca dealtfel noi toti.

Vezi si:
Sarkozy, banii inapoi!
Libia, o operatiune NATO?
Dar oamenii?
Dezinformarea si deformarea istoriei
Poveste cu revolutii
Marea cacealma

8 comentarii:

anca spunea...

nu doar cetepeul ,am vazut in doua zile ziaristi/analisti de politica externa,politicieni ,fosti directori de servicii aplaudand la unison ! da,se pregateste instaurarea democratiei si in Libia- asa se numeste acum atacarea unei tzari-! mi-e rusine ca sant contemporana cu aceste scursuri!
daca si Oana Dobre (!!!!!) a ajuns analist militar...Dumnezeu cu mila ...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am ratat-o pe Dobre. Daca pe vremea lui Ceausescu i se aduceau cuvinte de lauda, priveste cum sefi de stat si de guverne, ministrii de externe si analisti mananca cacat pe toate posturile. La unison! PNL-ul a criticat lipsa unei pozitii a Romaniei de solidaritate cu rebelii libieni. Antonescu iar dovedeste infantilism.

Anonim spunea...

In tipul asta din Germania Angie nu vrea sa se bage in ciorba(oare de ce???) Nemtii exporta unde si cat se poate si-si dau seama ca cu branduri cunoscute(Siemens,Bosch,Opel Mercedes,BMW etc etc etc)aduc bani in tara.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da prietene, Angela Merkel a voastra e preocupata sa faca economia germana sa duduie, nicidecum sa atace oameni nevinovati. Le-a dat o lectie papagalilor astia!

Anonim spunea...

Ioane ,
inca nu o aplauda pe Angelica pana nu ne lamurim ce interese obscure au impiedicat-o sa marseze spre Tripoli . Asa cum la noi toti politicienii si oamenii de afaceri sunt o apa si-un pamant , lingai , corupti , hoti , marsavi , asa sunt peste tot , diferenta este de " finete " , de educatie in ale raptului ( pe principiul comunist " nu baga toata mana , mai pastreaza unul-doua degete afara " ) .

Doamne , ajuta-ne !

Anonim spunea...

sa fie un avertisment sau o coincidenta ?

http://www.ziare.com/europa/germania/elicopterul-cancelarului-angela-merkel-la-un-pas-de-prabusire-1082865

Anonim spunea...

Frantzuzi o numesc "cruciada":(

Gaza este bombardata şi exploatata ın fiecare zi de İsrael.Mii de civili au fost ucişi şi ınca continua.
Acolo de ce nu intra NATO?

Ion de la Chiuiesti spunea...

@Artistic Communism: "Prietenii" stiu de ce!!!

Mediafax