sâmbătă, 28 mai 2011

Conflict intre serviciile secrete la summit-ul G8




Fotografiile de mai sus demonstreaza un conflict intre serviciile secrete de securitate, produs la Summit-ul G8 de la Deauville in 26 martie 2011. In primele fotografii se vede cum agentii de la serviciul secret american sunt impiedicati de serviciile rusesti si franceze sa il urmeze pe Obama. Ce se intampla in spatele presedintelui american in a patra fotografie ramane un mister.

Agentul din prima fotografie(Mossad?), coltul stanga sus, sta de obicei chiar langa Papa cel Negru. Aici se vede cum este blocat.

PS. A fost dejucat un plan de asasinare a lui Obama? Ipoteza nu-mi apartine!

2 comentarii:

Nicolae Nicu spunea...

Foarte interesant! Ipoteza nu mi se pare chiar o aiureală jurnalistică, deşi mi se pare de domeniul SF ca un şef de stat să fie asasinat de serviciile secrete într-un moment ca acela în care se află liderul american în secvenţele de mai sus. Adică, chiar acolo, în momentul întîlnirii directe cu alţi şefi de stat, aşadar de faţă cu enşpe mii de alte redutabile servicii aflate în misiunea de protejare a propriilor preşedinţi şi prim miniştri?

Doar două ar putea fi excepţiile de la regula deplinei conspirativităţi în care s-ar executa un asemenea asasinat: 1. Asasinatul executat prin conspiraţie internaţională şi în urma unei diversiuni la adresa opiniei publice, (variantă acceptabilă numai dacă ar exista o motivaţie extrem de "necesară" pentru toate părţile implicate)- asasinat extrem de greu de realizat în astfel de împrejurări, dacă nu chiar imposibil, în zilele noastre; 2. Un asasinat executat intempestiv, de către un iresponsabil - variantă şi ea foartă dificilă în contextul dat, al aglomeraţiei de servicii secrete într-un oraş, zonă, loc periate şi protejate informativ cu multe săptămîni înainte, aşa încît i-ar fi practic imposibil cuiva rău intenţionat, cu arma asupra sa, să pătrundă în interiorul inelelor de protecţie anti-tero şi să îl execute pe unul dintre şefii de stat. Nici măcar de la distanţă aşa ceva nu mai e azi la îndemîna unui asasin individual, fără a fi depistat şi neutralizat cu tehnologia aflată în dotarea forţelor de securitate. Şi, e firesc să fie aşa.

Mi se pare, însă, că, mai de grabă, a fost vorba de o imperfecţiune organizatorică, ceea ce a generat o confuzie şi o incoerenţă în acţiuni şi cooperare între serviciile prezente la G8, situaţie nu nemaiîntîlnită, dar care poate duce la o adevărată "călcare pe picioare" a forţelor, a agenţilor chiar, şi la activarea unor anumite riscuri la adresa misiunilor executate, riscuri ce nu trebuie ignorate.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ai dreptate, nici eu nu cred asta, ipoteza tentativei de asasinat apartine unui blog care se ocupa cu teoria conspiratiei, nu l-am nominalizat deoarece am evitat sa intru in polemici inutile cu o ramura de bloggeri care se ocupa printre altele cu "supracorectitudinea".

Sigur ca americanii nu erau obisnuiti cu asemenea tratament.

Mediafax