joi, 4 decembrie 2008

In Cairo 20 de mii de musulmani au atacat o biserica crestina


Mii de musulmani au atacat o biserica creştină din Cairo şi au incendiat-o. Martorii afirmă că mulţimea de 20 de mii de musulmani a înconjurat Biserica Fecioarei Maria din cartierul Ain Shams din Cair din motivul că aceasta a indraznit sa inalte o anexă.

Agenţie egipteană de ştiri AINA comunică că în momentul atacului în Biserică se găseau o mie de credincioşi. Musulmanii au aruncat în aceştia pietre şi butelii cu gaz butan. Preotul, părintele Antonius, afirmă că acest moment a fost foarte periculos pentru viaţa enoriaşilor săi.

Agenţia mai informează că mulţimea de musulmani a înconjurat biserica şi a distrus în totalitate parterul. În timpul atacului, activiştii islamici strigau versete din Coran în care se vorbeşte despre jihad şi lozincele: „vom distruge biserica”, „jertfim sângele nostru, de dragul tău, islam”. În tot acest timp, creştinii se rugau: „Doamne, miluieşte!”.

AINA mai comunică că în momentul în care forţele de ordine au încercat să disperseze mulţimea, musulmanii au început să atace casele şi magazinele care aparţin creştinilor. Printre atacatori au fost atât copii în vârstă de la opt ani, cât şi bărbaţi şi femei cu vârsta de peste 50 de ani.

Potrivit AINA, clădirea bisericii a aparţinut în trecut unei uzine, dar mai târziu aceasta a fost transformată în lacaş de cult. Creştinii au avut nevoie de cinci ani pentru a obţine recunoaşterea necesară din partea autorităţilor. Reprezentanţilor organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului nu li s-a permis accesul în biserică.

Sursa: Novopress Chisinau via Frontpress.

NN. Un crestin a murit si 11 au fost raniti.


Niciun comentariu:

Mediafax